«Μη μας πειράξετε. Εχουμε παιδιά», τα τελευταία λόγια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου πριν τον δολοφονήσουν

«Μη μας πειράξετε. Εχουμε παιδιά», τα τελευταία λόγια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου πριν τον δολοφονήσουν
Ενημερώθηκε: 24/01/19 - 09:32

Η χθεσινή δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου, εκτός από τις ύβρεις, είχε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα από τις καταθέσεις της συζύγου του, των παιδιών και των αδελφών του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Εχουμε παιδιά», φέρεται να είπε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος στους δολοφόνους του, με έναν απ’ αυτούς να του απαντά με κυνικότητα «όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα». Αυτά τα λόγια μετέφερε η Βικτωρία Γριμάνη, σύζυγος του δολοφονημένου, καταθέτοντας ως πρώτη μάρτυρας στη δίκη. «Το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, επιστρέφοντας στο σπίτι με το σύζυγό μου, παρατήρησα ασυνήθιστη κινητικότητα έξω από το σπίτι. Είδα ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο εκ των υστέρων έμαθα ότι ήταν το ίδιο που βρισκόταν έξω από το γραφείο του Μιχάλη», είπε ενώπιον των δικαστών. Τόσο εκείνη όσο και τα τέσσερα αδέλφια του δικηγόρου ανέφεραν ότι πότε δεν είχε δεχτεί απειλές, για αυτό και δεν είχε ειδική προστασία στο σπίτι και το γραφείο, ούτε κάμερες ασφαλείας.

«Δεν ήθελαν να τον απειλήσουν όπως ισχυρίζονται. Ούτε να πυροβολήσουν εκφοβιστικά στο πόδι. Από το σημείο που ήταν δεν έβλεπαν το κάτω μέρος του σώματος. Ηθελαν να τον σκοτώσουν, για αυτό τον πυροβόλησαν στο στήθος», κατέθεσε ο αδελφός του, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

Ολοι οι συγγενείς συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αριστείδη Φλώρου. Ολοι τόνισαν πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιριών Energa-Hellas Power στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου. Επίσης, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος χειριζόταν και την υπόθεση του πατέρα του Αριστείδη Φλώρου, Αχιλλέα. Ο Αριστείδης Φλώρος ήταν παρών χθες στη δικαστική αίθουσα.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο 34χρονος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, Μικέλα Καστριότ, ζήτησε αναβολή της δίκης επειδή δεν αισθανόταν καλά λόγω σωματικής εξάντλησης από την 10ήμερη παραμονή του στη ΓΑΔΑ ως δράστη της δολοφονίας του επίσης κατηγορούμενου ως ηθικού αυτουργού για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, 36χρονου Αρμπέν Μπάκο.

Το δικαστήριο αρνήθηκε τη διακοπή, ωστόσο ως ορίζει ο νόμος έφυγε, με το δικηγόρο του να τον εκπροσωπεί. Το ίδιο έπραξαν και οι άλλοι δύο επίσης κατηγορούμενοι, οι οποίοι τη στιγμή της αποχώρησης έβρισαν χυδαία τη σύζυγό του και τους συνηγόρους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος