Μπακογιάννη προς Συμβούλιο της Ευρώπης: Βοηθήστε τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

 
ΝΤΟΡΑ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 07/02/23 - 17:32

Σε συνέχεια των γρήγορων αντανακλαστικών που επέδειξε η Ελλάδα με την αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, η Ντόρα Μπακογιάννη - αυτή τη φορά με την ιδιότητά της ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) - ζητά από το Συμβούλιο της Ευρώπης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρει άμεση βοήθεια προς την Τουρκία και τη Συρία. Μάλιστα, καλεί το Συμβούλιο να προσφέρει θεσμική, ανθρωπιστική η κάθε άλλου είδους βοήθεια.

«Ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας … καλώ εσάς και την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) να κινητοποιήσετε τη Συνέλευση, το Συμβούλιο της Ευρώπης και όλα τα μέλη του ώστε να παράσχουν θεσμική, ανθρωπιστική και κάθε άλλου είδους βοήθεια προς την Τουρκία, αδελφό κράτος μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και προς τον λαό της Συρίας που το έχει ανάγκη», επισημαίνει στην επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της PACE Tiny Kox.

Μάλιστα η κυρία Μπακογιάννη επισημαίνει πως και στο παρελθόν η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει αρθεί στο ύψος αντίστοιχων περιστάσεων και έχει προσφέρει τη βοήθειά του προς λαούς που επλήγησαν από αντίστοιχη τραγωδία.

«Όπως και σε κάθε δύσκολη κατάσταση που δοκίμασε τους λαούς του Οργανισμού μας, η Συνέλευση και το Συμβούλιο στάθηκαν πάντα στο ύψος των περιστάσεων, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια. Επομένως σήμερα, εκ μέρους όλης της Ελληνικής Αντιπροσωπείας αλλά και της Ελλάδας, η οποία ήδη προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και έχει αποστείλει ομάδες διάσωσης, σας καλώ να διερευνήσετε όλες τις επιλογές και τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας για να βοηθήστε τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας», σημειώνει στην επιστολή της. 

Η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ είχε σταθεί στο πλευρό των λαών της Τουρκίας και της Συρίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγωδία που έπληξε τις γειτονικές χώρες. Σε ανάρτησή της έγραψε: «Είναι αυτές οι στιγμές, οι δύσκολες, που αποδεικνύουν ότι μπροστά στην τραγωδία και στην απώλεια είμαστε όλοι ίσοι. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες των θυμάτων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ