Ναυάγιο Πύλου: Αθώοι οι 9 κατηγορούμενοι Αιγύπτιοι – Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν συγγενείς και πολίτες

 
Ναυάγιο Πύλου: Αθώοι οι 9 κατηγορούμενοι Αιγύπτιοι – Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν συγγενείς και πολίτες

Πηγή Φωτογραφίας: eleftheriaonline.gr

Ενημερώθηκε: 21/05/24 - 13:46

Αθώοι κρίθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι Αιγύπτιοι για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου με τα εκατοντάδες θύματα, που είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία αλλά και την διεθνή κοινότητα.

Νωρίτερα οι συνήγοροί τους είχαν υποβάλει αίτημα για διακοπή της δίκης, λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, οι συνήγοροι κατέθεσαν σειρά στοιχείων βάσει των οποίων το ναυάγιο έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα και εκτός της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης κι έτσι δηλώνουν ότι δεν είναι αρμόδια τα ελληνικά δικαστήρια να δικάσουν την υπόθεση.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα, αλλά και να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι.

Η εισαγγελική πρόταση ξεσήκωσε χειροκροτήματα και ενθουσιασμό τόσο σε συγγενείς, όσο και σε αλληλέγγυους πολίτες και αφού η έδρα αποσύρθηκε εκ νέου, τελικά αποφάνθηκε υπέρ της αθώωσης των εννέα κατηγορούμενων, κρίνοντας απαράδεκτη την δίωξή τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή στην πρόκληση του πολύνεκρου ναυαγίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα επικράτησε μεγάλη ένταση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να κρατήσουν μακριά τους διαδηλωτές. Τρία άτομα συνελήφθησαν (πλέον αφέθηκαν ελεύθερα) και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Με πληροφορίες από enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ