Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12 μονάδων για την Νέα Δημοκρατία

Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλο το προβάδισμα της ΝΔ και στην παράσταση νίκης
Ενημερώθηκε: 18/12/17 - 20:44

Μια νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, δίνει προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της MRB αυτή τη φορά,που είχε δει το φως της δημοσιότητας,  η ΝΔ ήταν και πάλι μπροστά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 9,4 ποσοστιαίες μονάδες. 

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18%. Ακολουθούν, με ποσοστό 9,5%, το νεοπαγές Κίνημα Αλλαγής, με 7,5% η Χρυσή Αυγή, με 6,5% το ΚΚΕ, με 2,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), με 2% η Ένωση Κεντρώων και με 1,5% η Λαϊκή Ενότητα, ενώ στο 1% βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας.

Δημοσκόπηση MRB:Προβάδισμα ΝΔ με 9,4 ποσοστιαίες μονάδες

 

Σαφώς μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης, καθώς περισσότεροι από 60 στους 100 πολίτες προβλέπουν νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ μόλις το 15,5% διαβλέπει νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μόλις το 6% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ το 55% δηλώνει ανικανοποίητο και εκτιμά ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι το εκλογικό σώμα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό απέναντι στα όσα διατείνεται η κυβέρνηση για τρία σοβαρά ζητήματα της επικαιρότητας: τους πλειστηριασμούς ακινήτων, την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας και τις προσπάθειες πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το 74,5% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «λαϊκή κατοικία», θέση με την οποία συμφωνούν μάλιστα περισσότεροι από έξι στους δέκα ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου.

Σε ό,τι αφορά τη Σαουδική Αραβία, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα και τη Θράκη -κατά την οποία αποτυπώθηκαν διαφωνίες των δύο χωρών για τη Συνθήκη της Λωζάνης- σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 46,5%, πιστεύουν ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία.

Μόλις το 12% υποστηρίζει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Ελλάδα. Το 29% απάντησε αυθόρμητα πως η επίσκεψη ήταν κερδοφόρα και για τις δύο χώρες.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.058 ανθρώπων μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ:

"

"

"

"