Νέα επιδείνωση του καιρού με πυκνά χιόνια και ισχυρές καταιγίδες

Νέα επιδείνωση του καιρού με πυκνά χιόνια και ισχυρές καταιγίδες
Ενημερώθηκε: 08/01/19 - 13:11

Την  ώρα που η Ελλάδα είναι καλυμμένη με χιόνια τα οποία έφτασαν μέχρι και την Αθήνα φαίνεται πως έρχεται νέα κακοκαιρία.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη στη μισή Ελλάδα θα σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις και θα το στρώσει σε πολλές περιοχές, ενώ στα νότια της χώρας θα βρέξει και μάλιστα έντονα.

Στην νέα επιδείνωση του καιρού αναφέρθηκε από τον λογαριασμό του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου,  ο οποίος μάλιστα προειδοποιεί και για πλημμύρες.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι ΠΡΟΣΟΧΉ! Όσοι προγραμματίζετε ταξίδι αύριο το πρωί από και προς τη Θεσσαλονίκη απο τα Γιάννενα ή την Θεσσαλία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκτός από όλη τη δυτική Μακεδονία και στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσης, Λαρίσης, Πιεριας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσ/νικης, Κιλκις Σερρών, Δράμας και Καβάλας αναμένονται από τις πρωινές μέχρι και μεσημβρινές ώρες (χοντρικά) ένας γύρος πυκνών χιονοπτώσεων και στα πεδινά με γρήγορη και επικίνδυνη χιονόστρωση πριν το "γυρίσει" σε χιονόνερο προς το βράδυ στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές. 
Κατα πάσα πιθανότητα χιονόπτωση αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη τις ίδιες ώρες της Τέταρτης με αξιόλογη χιονοστρωση κυρίως περιφερειακά της πόλης πριν κι εδώ "το γυρίσει" σε χιονονερο προς το βραδυ..
Για τη σοβαρή επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο στην υπόλοιπη χώρα με χαρακτηριστικά τις κατά τόπους δυνατές βροχές (που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και πλημμυρικά φαινόμενα, απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων ή ποταμών στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ή και κατολισθήσεις) και τους σφοδρούς ανέμους(μην παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας κάτω από μεγάλα δέντρα) ρίξτε μια ματιά στο δελτίο λιγιο πιο κάτω ενώ θα υπάρξουν λεπτομέρειες φυσικά και απόψε το βράδυ Για ότι νεότερο εδώ στο facebook...
».