Νέα ταλαιπωρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς - Προβλήματα και σήμερα στην πλατφόρμα, στον «αέρα» οι εξετάσεις

 
exetaseis 2

Ενημερώθηκε: 30/05/23 - 08:10

Νέα ταλαιπωρία για μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων στην οποία μπαίνουν οι καθηγητές για να κληρώσουν θέματα συνεχίζει και σήμερα να έχει προβλήματα.

Συγκεκριμένα, η εικόνα που αντικρίζοουν οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων της χώρας που επιχειρούν να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι παρόμοια με τη χθεσινή, ενώ σύμφωνα με πηγές από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής που επικαλείται το iEidiseis, «υπάρχει τεχνικό πρόβλημα», χωρίς να διευκρινίζουν τη φύση του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται πως χθες οι επαιδευτικοί δεν είχαν πρόσβαση στο σύστημα για αρκετές ώρες ή λάμβαναν τα θέματα μισά και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε νέα ηλεκτρονική κλήρωση.

Μπορεί πολλά σχολεία να ολοκλήρωσαν τη διαδικασία των εξετάσεων το μεσημέρι, σε αρκετά εξ αυτών ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις για τους μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου.

Κάποιοι μαθητές αποχώρησαν ύστερα από αρκετές ώρες αναμονής, αν και το υπουργείο είχε στείλει οδηγία να παραμείνουν στο σχολείο μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Το υπουργείο Παιδείας, έστειλε οδηγίες ώστε να οριστούν νέες ημερομηνίες και να ολοκληρωθούν οι ενδοσχολικές για την προαγωγή και την απόλυση από το Λύκειο τις επόμενες ημέρες, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως το έχουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου καθώς ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις την Πέμπτη για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή για τα Γενικά Λύκεια.

Στα σχολεία στα οποία δεν έγιναν οι εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πραγματοποιούνταν σήμερα και τα αποτελέσματα θα έχουν βγει μέχρι την Τετάρτη.

Το χθεσινό πρόβλημα, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκλήθηκε έπειτα από κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ