Νέο κύμα κακοκαιρίας: Μετά τον «Τηλέμαχο» έρχεται η «Υπατία»

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Μετά τον «Τηλέμαχο» έρχεται η «Υπατία»
Ενημερώθηκε: 08/01/19 - 21:14

Μπορεί να έρχεται από την Ιταλία, αλλά οι μετεωρολόγοι της έδωσαν ένα ελληνικότατο όνομα, αυτό της μεγάλης Ελληνίδας φιλοσόφου, αστρονόμου και μαθηματικού της Αλεξάνδρειας.

Μετά τον «Ραφαήλ», τη «Σοφία» και τον «Τηλέμαχο», έρχεται η «Υπατία», που θα είναι το νέο -τεταρτο κατά σειρά μέσα σε δέκα μέρες- κύμα κακοκαιρίας, που θα σαρώσει τη χώρα. 

που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από την Τετάρτη (08/01), με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκη και τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη. 

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως 1, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -6 έως 3, στη Θράκη από -1 έως 10, στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 12, και στην Κρήτη από 3 έως 13.

Δείτε το απόσπασμα του δελτίου ειδήσεων του Star στο βίντεο που ακολουθεί: