Νέο κύμα κοροναϊού στην Ελλάδα Νοέμβριο προς Δεκέμβριο

Νέο κύμα κοροναϊού στην Ελλάδα Νοέμβριο προς Δεκέμβριο
Ενημερώθηκε: 09/07/20 - 14:58

Την εκτίμηση ότι το νέο κύμα κοροναϊού στην Ελλάδα θα έρθει τον Νοέμβριο προς τον Δεκέμβριο εξέφρασε η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

«Έχουμε την τύχη στην Ελλάδα να έχουμε καλό κλίμα που μας βοηθάει να είμαστε για μεγαλύτερο διάστημα έξω ώστε να μην συνοστιζόμαστε και να έχουμε αποστάσεις» δήλωσε μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Σε ό,τι αφορά τα πανηγύρια και τον συνωστισμό κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις. «Κρατείστε αποστάσεις, αργότερα τα φιλιά και οι αγκαλιές. Όταν έρθει το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά. 

Μιλώντας για το πολυαναμενόμενο  εμβόλιο η κ. Κοτανίδου τόνισε  ότι θα το έχουμε «το αργότερο στις αρχές του 2021», δίνοντας μεγάλη πιθανότητα «να το έχει νωρίτερα η Οξφόρδη και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχουν μεταλλάξεις του κοροναϊού «όμως δεν είναι τέτοιες που να έχουν επηρεάσει την μολυσματικότητα του».

Σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα την χαρακτήρισε «ελεγχόμενη» συμπληρώνοντας ότι «είναι πολύ άσχημα τα πράγματα παγκοσμίως». «Αυτό οφείλεται στο ότι όλος ο κόσμος έχει σταματήσει να κρατάει αποστάσεις και έχει γενικώς χαλαρώσει γι' αυτό προσπαθούμε να κρατήσουμε πιο αυστηρούς τους κανόνες στην Ελλάδα» τόνισε.

Η καθηγήτρια επίσης είπε ότι η Ελλάδα κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά το ποσοστό όσων έχουν πάρει εξιτήριο μετά από νοσηλεία σε ΜΕΘ λέγοντας ότι «έχουμε συνολική θνητότητα που δεν ξεπερνάει πολύ το 35% που είναι ένα πολύ καλό ποσοστό. Αυτοί που καταλήγουν είναι συνήθως ασθενείς με μεγάλες ηλικίες και σημαντικά προβλήματα υγείας. Θα παρακολουθούμε για ένα χρόνο όσους παίρνουν εξιτήριο».

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ