Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους τραμπουκισμούς των Χρυσαυγιτών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τα επεισόδια και τους τραμπουκισμούς των Χρυσαυγιτών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 18/01/17 - 19:19

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα δόθηκε στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά από το υπουργείο Παιδείας, που το ανήρτησε στο κανάλι του στο YouTube.

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που γονείς μαθητών είναι μπροστά στην πόρτα της αίθουσας και φωνάζουν στον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό και σε άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής που ήταν μαζί του να βγουν έξω.

Ακολουθούν ντροπιαστικές εικόνες με προπυλακισμούς, σπρωξίματα και χειροδικίες στο προαύλιο του σχολείου. Υπενθυμίζεται, ότι το μεσημέρι της Τρίτης, ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, εισέβαλαν στο σχολείο, ενώ ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση εκπαιδευτικών και γονέων. Αιτία της τραμπούκικης επίθεσης ήταν η απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο και προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Ο εισαγγελέας διέταξε προανάκριση για τις καταγγελίες περί προπηλακισμών, εξύβρισης και χειροδικίας χρυσαυγίτες, ενώ παράλληλα, από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής διατάχθηκε ΕΔΕ για τις καταγγελίες που κάνουν λόγο για αδιαφορία των αστυνομικών, την ώρα των επεισοδίων, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος.

Σήμερα το απόγευμα, ο Δήμος Περάματος εξέδωσε την ακόλουθει ανακοίνωση:

"O Δήμος Περάματος με ομόφωνο ψήφισμά του έχει πάρει θέση και έχει καταδικάσει προηγουμένως εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και στην ευρύτερη περιοχή .
Σήμερα καταδικάζει και καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς της Χ.Α με πρωταγωνιστή τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό στο Δημοτικό σχολείο Ικονίου Περάματος κατά την διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης εκπαιδευτικών και γονέων με την συμμετοχή του Δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη με θέμα την υποδοχή 25 προσφυγόπουλων τον Φεβρουάριο, για την υλοποίηση απογευματινού εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και προκειμένου να διασφαλισθούν όλες οι απαραίτητες προυποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.
Οι προπηλακισμοί, οι εκφοβισμοί και τραμπουκισμοί έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο ρατσισμού και ξενοφοβίας, προσβάλλοντας κάθε έννοια πολιτισμού και δεν θα γίνει ανεκτή στην πόλη μας.

Η Χρυσή Αυγή με ψευδείς φήμες που διέσπειρε στους γονείς περί μεταδοτικών ασθενειών αυτών των παιδιών, δημιούργησε ανησυχία σε μερίδα γονέων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά των προσφύγων έχουν πολλαπλά εμβολιαστεί, τόσο στην Πρώτη Υποδοχή, όσο και στο Κέντρο Φιλοξενίας έχοντας ιατρική παρακολούθηση σε μόνιμη βάση.

Ο Δήμος Περάματος συνυπογράφει το κάλεσμα της 'Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος που σε σχετική ανακοίνωσή του καλεί τους Συλλόγους Γονέων και τους Εκπαιδευτικών να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος στο Ν. Ικόνιο. Θέση που ήδη έχουν υιοθετήσει δημοσίως όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Πέραμα , καθώς και οι εργαζόμενοι στα σχολεία.

Ο Δήμος Περάματος θα συζητήσει στο Δημοτικό του Συμβούλιο με βάση της αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης το θέμα αυτό.

Θα συντονίσει τις ενέργειες του με τους φορείς της σχολικής κοινότητας για να υπερασπισθεί το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα όλων των παιδιών χωρίς διακρίσεις στην εκπαίδευση
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα υλοποιηθεί και στο Πέραμα και ο Δήμος θα συμβάλει σε αυτό".

Σχετικά Θέματα:

Στη Δικαιοσύνη τα χθεσινά επεισόδια σε σχολείο στο Πέραμα - Καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες

Καταγγελίες ότι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχολείο στο Πέραμα (ΒΙΝΤΕΟ)