Ο δήμαρχος της Λέσβου απάντησε στον Γ.Μουζάλα για τη Μόρια

 
Ο δήμαρχος της Λέσβου απάντησε στον Γ.Μουζάλα για τη Μόρια

Ενημερώθηκε: 08/12/17 - 15:54

Νέα απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο «Spiegel Online» ήρθε από την Λέσβο αυτή τη φορά. Ο δήμαρχος Λέσβου σημειώνει πως ο μόνος που έχει αποκλειστική ευθύνη για ότι συμβεί στη Μόρια είναι ο υπουργός.

Γ.ΜΟΥΖΑΛΑΣ: ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ

άσυλο

νησιά

Με δήλωση που διένειμε στα Μέσα Ενημέρωσης, ο δήμαρχος Λέσβου αναφέρει: «Δυστυχώς ο κ. Μουζάλας, αντί να μεταφέρει ένα μεγάλο αριθμό αιτούντων στα άδεια κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και να αποσυμφορήσει τα , συνεχίζει να επιμένει στον εκβιασμό των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας, επιρρίπτοντας μάλιστα σε άλλους ευθύνες που είναι αποκλειστικά δικές του.

Ο κ.υπουργός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατάσταση του ΚΥΤ Μόριας, για το ότι κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια του χειμώνα και για το ότι οι κοινωνίες των νησιών συνεχίζουν να σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος. Αντί λοιπόν να παίζει ανεπιτυχώς το παιχνίδι μετατόπισης των ευθυνών, ας πράξει το αυτονόητο και αυτό που σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες έχουν ζητήσει».

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Η ΝΔ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΖΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μουζάλας, ερωτηθείς σχετικά με την συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, παραδέχθηκε ότι είναι αμφιλεγόμενη και πρόσθεσε ότι όλοι όσοι ανησυχούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έπρεπε να πάνε στις Βρυξέλλες και να διαμαρτυρηθούν.

Ανέφερε ωστόσο, σχετικά με την μετεγκατάσταση προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, ότι η συμφωνία προβλέπει περιορισμό σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και είναι δεσμευτική και από τις δύο πλευρές.