Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

 
Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Ενημερώθηκε: 01/04/18 - 13:42

Πάσχα 2018: Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει τις τελευταίες ημέρες για τον καιρό που θα επικρατεί στην χώρα τόσο την Μεγάλη Εβδομάδα, όσο και την Κυριακή του Πάσχα.

Γιάννης Καλλιάνος

Ο μετεωρολόγος μέσα από το προφίλ του στο Facebook κάνει την δική του πρόβλεψη.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ Μ.ΠΕΜΠΤΗ - ΠΙΘΑΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΗ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καλημέρα σας και καλό μήνα με υγεία και αισιοδοξία. Ακολουθεί μήνυμα πρόγνωσης του καιρού, το οποίο όμως δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα.

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΚΤΟΠΙΖΕΤΑΙ Η ΣΚΟΝΗ

Σταδιακά η σκόνη θα εκτοπιστεί μέσα στη σημερινή ημέρα (Κυριακή) και η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει σημαντικά. Οι βροχοπτώσεις στις περιοχές που εκδηλώνονται σήμερα θα σταματήσουν έως το βράδυ και αυτό θα παραμείνει τη Μεγάλη Δευτέρα είναι λίγες τοπικές βροχές εξασθενημένες κυρίως στην κεντροανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Μεγάλης εβδομάδας σημαντικά και δεν θα προκαλούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΨΥΧΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ Μ.ΤΡΙΤΗ

Βέβαια, μια σχετική ψύχρα έως και τη Μεγάλη Τρίτη θα επικρατήσει (ιδιαίτερα νωρίς το πρωί και το βράδυ), ωστόσο ο καιρός θα είναι πολύ βελτιωμένος και γενικά τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πολύ μεγάλα.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ Μ.ΠΕΜΠΤΗ

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα διατηρηθεί καλός μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη. Τα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό θα είναι μεγάλα, οι άνεμοι γενικά εξασθενημένοι και οι θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Φαίνεται ότι στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 25 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται και λίγο παραπάνω.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αν δεν αλλάξει κάτι και διατηρηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία, από τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, δηλαδή κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως σε μεγάλο μέρος της χώρας.

ΓΡΙΦΟΣ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Το Μ.Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η πιθανότητα κατά περιόδους να επιμείνουν κάποιες τοπικές βροχές, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ποια θα είναι η εξέλιξη του καιρού για εκείνες τις ημέρες λόγω του ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας 6-7 ημέρες. Εκτιμώ πως όλα θα ξεκαθαρίσουν περί τα μέσα της Μεγάλης εβδομάδας.

ΥΓ : Όπως μπορεί να καταστεί σαφές, η πρόγνωση του καιρού για αρκετές ημέρες μετά δεν είναι και τόσο ασφαλής. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα αλλαγής των στοιχείων με αποτέλεσμα να είναι διαφορετική η εξέλιξη του καιρού. Έχω πει αναφέρει πολλές φορές ότι μετά τις 5-6 ημέρες, η εξέλιξη του καιρού αρχίζει και αποκτά χαοτικό χαρακτήρα ως καθώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "ζωντανός οργανισμός".

Υ.Γ : Τα νεότερα στοιχεία θα σας τα δώσω μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες.