Ο Λιγνάδης απαντά στην Μενδώνη: Όχι στο λαϊκό δικαστήριο - Εάν είμαι επικίνδυνος θα το αποφασίσει η ιστορία και η δικαιοσύνη

 
Ο Λιγνάδης απαντά στην Μενδώνη: Όχι στο λαϊκό δικαστήριο - Εάν είμαι επικίνδυνος θα το αποφασίσει η ιστορία και η δικαιοσύνη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ενημερώθηκε: 19/02/21 - 19:28

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης δίνει τη δική του εκδοχή για τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αλλά επίσης απαντά και στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που τον χαρακτήρισε επικίνδυνο άνθρωπο.

Όπως ανέφερε και στη συνέντευξη Τύπου η κ. Μενδώνη κατέθεσε το πρωί μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε με υποκριτική τέχνη» είπε η κ. Μενδώνη και όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως και εγώ.» ενώ υποστήριξε ότι κατασκευάζονται fake news.

Λιγνάδης: Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε

Ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης, περιορίστηκε σε μια σύντομη δήλωση αποκλειστικά στο LIVE NEWS, απαντώντας στα όσα είπε η υπουργός Πολιτισμού.

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου. Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη» ανέφερε ο κ. Λιγνάδης και συμπλήρωσε:

«Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Το πρωί, η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας αναφορά και θέτοντας στη διάθεση των ανακριτικών αρχών τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου, όπως επισημαίνει, τα θύματα να μιλήσουν και οι θύτες να εντοπιστούν. Η κ. Μενδώνη επιπλέον ζήτησε, να διερευνηθεί η υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάθος από τη Δικαιοσύνη.