Οδηγός τρόλεϊ θετικός στον κορονοϊό δέκα συνάδελφοι του σε καραντίνα

ΤΡΟΛΕΙ
Ενημερώθηκε: 08/05/20 - 18:59

Ένας οδηγός τρόλεϊ, από το αμαξοστάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας, Βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό προκαλώντας ανησυχία στους εργαζομένους.

Ο οδηγός αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία μετά το τέλος της βάρδιας του την Πέμπτη και ειδοποίησε τον προϊστάμενο του, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με τον γιατρό υπηρεσίας.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, για κλινικό εργαστηριακό έλεγχο. Σήμερα έγινε γνωστό ότι το δείγμα είναι θετικό και αμέσως δόθηκαν οδηγίες ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο οδηγός που δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα ετέθη σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ το όχημα με το οποίο πραγματοποίησε το χθεσινό δρομολόγιο παροπλίστηκε προκειμένου να απολυμανθεί

Σε καραντίνα ακόμα δέκα συνάδελφοι του

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του οδηγού από τον ΕΟΔΥ. Σε καραντίνα μπήκαν και δέκα συνάδελφοι του για προληπτικούς λόγους.

Ο πρόεδρος εργαζομένων στα τρόλεϊ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε την ανάγκη για αποτελεσματικότερα μέτρα προστασίας στα βαγόνια, τονίζοντας την ανάγκη να τοποθετηθούν καμπίνες από πλέξιγκλας ή κάποιο παρεμφερές υλικό στις θέσεις των οδηγών προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους.