Ολοήμερα σχολεία στο Δημοτικό: Θα γίνονται δεκτοί όλοι - Χωρίς προϋποθέσεις οι εγγραφές

Ολοήμερα σχολεία στο Δημοτικό: Θα γίνονται δεκτοί όλοι - Χωρίς προϋποθέσεις οι εγγραφές
Ενημερώθηκε: 10/09/20 - 09:04

Εγγραφές στα ολοήμερα προγράμματα των δημοτικών σχολείων θα πραγματοποιούνται, χωρίς προϋποθέσεις. Αυτό προβλέπει η υπουργική απόφαση, που αφορά την εγγραφή και φοίτηση μαθητών και μαθητριών και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Όπως αναφέρεται στην Απόφαση, που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να εγγράφονται στο Ολοήμερο Σχολείο, κατόπιν σχετικής αίτησης των κηδεμόνων τους. Όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τους διευθυντές και τους προϊστάμενους των δημοτικών σχολείων, καθώς δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής.

Η Απόφαση προβλέπει ότι, προκειμένου να λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα, υπάρχει μία προϋπόθεση. Θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτό τουλάχιστον 10 παιδιά. Για τα διθέσια, τριθέσια, τετραθέσια και πενταθέσια δημοτικά, ο αντίστοιχος αριθμός είναι 8, ενώ για τα μονοθέσια αρκεί να εγγραφεί στο Ολοήμερο τουλάχιστον το 1/3 του μαθητικού πληθυσμού.

Η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών και μαθητριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου, στις 15:00, εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των κηδεμόνων. Η λήξη του προγράμματος θα είναι στις 16:00, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Απόφαση, όπως εξηγεί το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου θα λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών και μαθητριών που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των κηδεμόνων, κατά την εγγραφή.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ