Οργή συγγενών στη δίκη Ζέμπερη

Οργή συγγενών στη δίκη Ζέμπερη
Ενημερώθηκε: 12/07/18 - 10:17

«Να πεθάνεις. Φέρε πίσω το παιδί μου». Τα λόγια της μητέρας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, σήμερα το πρωί. Με κραυγές και εντάσεις από τους οργισμένους συγγενείς του θύματος, συνεχίζεται σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, η δίκη για την άγρια δολοφονία της μέσα στο Β' νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η μητέρα της κινήθηκε εναντίον του 58χρονου κατηγορούμενου Μανώλη Σοροπίδη με τους αστυνομικούς να κάνουν ασπίδα για να τον προστατεύσουν.  

Η δίκη διεξάγεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ χρησιμοποιήθηκε ειδικό μηχάνημα για σωματικό έλεγχο σε όσους παρακολουθούν τη διαδικασία. 

Το πρώτο μέρος της δίκης

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα ζήτησε να διεξαχθεί η δίκη σε ήρεμο κλίμα αναφέροντας «Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας. Αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονέμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία». 

«Ήταν το στήριγμά μας. Ήταν φίλη, αδελφή, μάνα και πατέρας...», ανέφερε ο αδελφός της άτυχης κοπέλας στην κατάθεση του ενώπιον των δικαστών. Την ίδια ώρα ο πατέρας της άτυχης κοπέλας κινήθηκε από το πίσω μέρος της δικαστικής αίθουσας εναντίον του 58χρονου. Ο Μ. Σοροπίδης έπεσε στο έδαφος θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφύγει την επίθεση και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να μην επεκταθούν τα επεισόδια. 

«Τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις... Τι τον φυλάτε;» ξέσπασε τότε η αδελφή του θύματος. 

«Πήρε το παιδί μας...», φώναζαν οι υπόλοιποι συγγενείς. 

«Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος»., κατέθεσε ο πατέρας του θύματος εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος. 

Η μητέρα της είχε ζητήσει από το δικαστήριο να βρεθεί η αλήθεια. «Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι... Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 δισ. ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια , το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ενα κινητό και πέντε ευρώ» είπε και ξέσπασε:

«Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος, είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω, να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα». 

Ακολούθησε η κατάθεση της πραγματογνώμονα της αστυνομίας ο οποίος υποστήριξε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο. Ωστόσο τα υπόλοιπα μείγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια στην έκθεσή του αναφέρει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο προκύπτουν (από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν)  στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του κατηγορουμένου.

Ο ιατροδικαστής με τη σειρά του που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή της 33χρονης, αναφέρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε. «Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος», ανέφερε. Απαντώντας στα ερωτήματα του Εισαγγελέα πρόσθεσε ότι «η πολλαπλότητα των κακώσεων δείχνει μένος" καθώς και ότι «τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση».