Ουρά 12 χλμ στην Κακαβιά - Από την Τετάρτη στην ουρά και ακόμη να περάσουν

Ουρά 2 χλμ στην Κακαβιά - Από την Τετάρτη στην ουρά και ακόμη να περάσουνωωωωωωωωωωωω
Ουρά 2 χλμ στην Κακαβιά - Από την Τετάρτη στην ουρά και ακόμη να περάσουν
Ενημερώθηκε: 15/08/20 - 15:54

Ουρά 12 χιλιομέτρων αυτή την ώρα στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς από κόσμο που εσπευσμένα θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα ε το portal 902.gr, στην ουρά υπάρχουν οικογένειες και ταξιδιώτες που περιμένουν να φτάσουν στον σταθμό από τα μέσα της εβδομάδας, από Πέμπτη ή και την Τετάρτη ακόμα, όπως μας αναφέρθηκε από αναγνώστες του πόρταλ, ενώ λόγω της πολύωρης αναμονής κάτω από τον ήλιο, σημειώνονται αδιαθεσίες και λιποθυμικά επεισόδια.

Συμφωνα με τον ιστότοπο himara.gr η ουρά είχε φθάσει το μεσημέρι τα 17 χιλιόμετρα.

Το πρωί 10χρονο αγόρι που περίμενε μαζί με τους γονείς του βρήκε τραγικό θάνατο, όταν παρασύρθηκε από ασθενοφόρο που κινούνταν προς το νοσοκομείο του Αγρυροκάστρου, σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία.  

 Η ασφυκτική κατάσταση έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και θα ισχύσουν από τη Δευτέρα με υποχρεωτικό πιστοποιητικό αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό από τη χώρα προέλευσης, 7ήμερη καραντίνα αλλά ημερήσιο πλαφόν 750 ατόμων στην είσοδο της χώρας. Λόγω των μέτρων χιλιάδες άνθρωποι επέσπευσαν την επιστροφή τους στην Ελλάδα. 

Οι ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν το τεστ στο φυλάκιο και ήδη εκεί βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο κλείνει τις ώρες 11 το βράδυ με 7 το πρωί. 

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, έχει γίνει πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του συνοριακού σταθμού για την αποσυμφόρηση του όγκου των ταξιδιωτών χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν η πρόταση έγινε δεκτή.