Παναγιωτόπουλος: «Θα προτιμούσα να με καλέσουν σε μια εξεταστική, παρά να μην αναβαθμιστούν τα F-16»

Παναγιωτόπουλος: «Θα προτιμούσα να με καλέσουν σε μια εξεταστική, παρά να μην αναβαθμιστούν τα F-16»
Ενημερώθηκε: 06/12/19 - 21:38

Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα την αναβάθμιση των μαχητικών αεροπλάνων F-16, καθώς την θεωρεί άμεση και επιτακτική. Αυτά δήλωσε ο υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε σχέση με την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε από τις προκλήσεις της γειτονικής μας χώρας.

Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν δίστασε να πεί ότι «θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον  επιτροπή, δήλωσε ο υπουργός παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα μας με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες για επαύξηση της ετοιμότητα σ αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας».

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στις άλλες ανάγκες που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις όμως για παράδειγμα τον εξοπλισμό των υποβρυχίων με τορπίλες νέου τύπου, συντήρηση φρεγατών κ.α.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για την διαβόητη διαρροή για το «πάγωμα» των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. «Η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις» τόνισε, προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν ειπώθηκε οτιδήποτε σχετικό με «πάγωμα», αλλά αντιθέτως στο τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν συμφωνήθηκε η συνέχισή τους».