Πανελλήνιες 2018: Αλλαγή στις αιτήσεις

Σημαντική αλλαγή περιμένει τους ενδιαφερόμενους για τις Πανελλήνιες του 2018
Ενημερώθηκε: 08/02/18 - 18:04

Μια αλλαγή περιμένει τους ενδιαφερόμενους για τις Πανελλήνιες του 2018.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και έχει την υπογραφή του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, πλέον αλλάζει η ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής των υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις, αφού αντί για τον Φεβρουάριο, όπως γινόταν εδώ και χρόνια, η δήλωση θα γίνεται τον Μάρτιο.

Πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας,αναφέρουν ότι αυτή η αλλαγή οφείλεται στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στον «αγώνα δρόμου» στον οποίο έχουν υποβληθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ενταχθούν στο Μηχανογραφικό τα 26 τμήματα του νέου Πανεπιστημίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα.

Πανελλαδικές 2018: Πότε θα γίνουν - Τι αλλάζει

 

Ειδικότερα η απόφαση του υπουργού Παιδείας προβλέπει:

«Η Αίτηση Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά σε προθεσμία που ανακοινώνεται από το ΥΠΠΕΘ, από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του εντός του μηνός Μαρτίου (σ.σ. αντί Φεβρουαρίου που ίσχυε) του έτους που επιθυμεί τη συμμετοχή του στις Πανελλαδικές.

Επίσης με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι κατ’ εξαίρεση των σχετικών διατάξεων, ο/η υποψήφιος/α δεν δικαιούται να δηλώσει προτίμηση για Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος, στο οποίο είναι ήδη φοιτητής/τρια.

Ακόμη η ίδια απόφαση προβλέπει ότι με την Αίτηση Δήλωση, ο υποψήφιος δηλώνει τη συμμετοχή στην υγειονομική εξέταση και στις πρακτικές δοκιμασίες που απαιτούνται για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.)».