Πάνω από 100 προσαγωγές και 70 συλλήψεις αντιεξουσιαστών στην Θεσσαλονίκη-Αντίποινα με κατάληψη σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Πάνω από 100 προσαγωγές και 70 συλλήψεις αντιεξουσιαστών στην Θεσσαλονίκη-Αντίποινα με κατάληψη σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Ενημερώθηκε: 27/07/16 - 13:59
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και αυτή την ώρα για την απομάκρυνση αντιεξουσιαστών τρία κτίρια που τελούν υπό κατάληψη, δύο στο κέντρο και ένα στην περιοχή της Τούμπας.

Πρόκειται για το παλιό Ορφανοτροφείο που ανήκε στο Υπουργείο Εργασίας και παραχωρήθηκε στην Μητρόπολη, ένα κτίριο που ανήκει στο ΑΠΘ επί της Λ. Νίκης και μία πολυκατοικία ιδιώτη που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Αν και αυτές οι καταλήψεις είχαν γίνει με το πρόσχημα της παροχής στέγης σε πρόσφυγες, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν σε ένα κτίριο από τα τρία, μόνο δύο οικογένειες προσφύγων οι οποίες και μεταφέρθηκαν σε επίσημες δομές φιλοξενίας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Από τους υπό κατάληψη χώρους έγιναν τουλάχιστον 100 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τουλάχιστον 70 θα γίνουν συλλήψεις και ήδη σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος των συλληφθέντων με διάφορες κατηγορίες, αναλόγως τι κατασχέθηκε στην κατοχή τους, καθώς στους χώρους βρέθηκαν μεταξύ άλλων ρόπαλα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ως αντίδραση σε αυτή την αστυνομική επιχείρηση, ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δίχως να ζητήσουν από τους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τον χώρο και έχουν σηκώσει πανό στην είσοδο των γραφείων, απαιτώντας παράλληλα (με την μορφή τελεσιγράφου) την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και συλληφθέντων από τις καταλήψεις. Μέχρι στιγμής, από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ζητηθεί από την Αστυνομία να επέμβει και έτσι υπάρχει μόνο διακριτική παρακολούθηση του χώρου.

Οι αντιεξουσιαστές από την πλευρά τους έχουν κρεμάσει και ένα πανό από παράθυρο των γραφείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατεδάφισης στο παλιό Ορφανοτροφείο στην Τούμπα, με τους αντιξουσιαστές να διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τον ρουχισμό, τον εξοπλισμό και τα είδη πρώτης ανάγκης που υπήρχαν μέσα στο κτίριο και είχαν συγκεντρώσει όπως λένε στις ανακοινώσεις τους για τους πρόσφυγες.

Λίγο πριν τις 2 αποχώρησαν και οι τελευταίοι καταληψίες.

Σχετικά Θέματα:

Αντίποινα από αντιεξουσιαστές-Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Συμβαίνει Τώρα: Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση καταλήψεων (ΦΩΤΟ)