Πέντε συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πέντε συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Ενημερώθηκε: 30/03/18 - 11:02

Πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωι συγκεντρώθηκανι έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ, στην οδό Εγνατία, οι συμβασιούχοι της εταιρείας, οι οποίοι διεκδικούν την επιστροφή στην εργασία. Εδώ και σχεδόν ένα μήνα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ζητώντας να μην απολυθούν.

Στις 09.00 μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς πραγματοποίησαν παράσταση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια της πόλης, στο πλαίσιο εκδίκασης ποινικής υπόθεσης.

Στις 11,30 έξω από τη ΔΕΗ, στην οδό Τσιμισκή, θα συγκεντρωθούν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Τούμπας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διακοπές ηλεκτροδότησης. Οι ίδιοι ζητούν να μην μείνει «κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα».

Στις 12.00, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στην οδό Κολοκοτρώνη, στη Σταυρούπολη. Αιτήματά τους είναι οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί, αλλά και η μονιμοποιήση των αναπληρωτών.

Με παρόμοια αιτήματα θα διαμαρτυρηθούν μέλη του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, που θα συγκεντρωθούν στις 13.30 στο άγαλμα Βενιζέλου. Μάλιστα, συγκέντρωση αυτή θα συμμετέχουν και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και όλοι μαζί αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.