Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου
Ενημερώθηκε: 08/01/19 - 14:20

Μπορεί ο «Τηλέμαχος» να ξεθύμανε, οτο χιόνιο και ο παγετός παραμένων με αποτέλεσμα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας να μείνουν κλειστά για την ασφάλεια των παιδιών. Σε κάποιες περιπτώσεις δε είναι αδύνατη και η πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο.

Σταδιακά  οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές αναμένεται μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης να λάβουν τις αποφάσεις τους για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, λαμβάνοντας υπόψη τους τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το χιόνι και τον παγετό που υπάρχει στους δρόμους, αλλά και πιθανές ελλείψεις σε πετρέλαιο για τη λειτουργία των καλοριφέρ.

Συνεχώς θα ανανεώνουμε τη σχετική λίστα για το ποιοι δήμοι θα αποφασίσουν να μην λειτουργήσουν την Τετάρτη οι σχολικές τους μονάδες, λόγω της κακοκαιρίας. 

Μέχρι και αυτή την ώρα, λοιπόν, λόγω της κακοκαιρίας, αύριο Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων Μαραθώνος, Διονύσου, 
Ωρωπού. Στον Ωρωπό, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, και τα σχολεία στους δήμους Φαρσάλων, Κασσάνδρας, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Φλώρινας, Γρεβενών και Δομοκού.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας, ενώ στο δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης. Τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους του νομού θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση.

Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά.