Προφυλακίστηκε ο σύντροφος της 31χρονης που βρέθηκε νεκρή στον Κολωνό

 
Προφυλακίστηκε ο σύντροφος της 31χρονης που βρέθηκε νεκρή στον Κολωνό

Πηγή Φωτογραφίας: ΕUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 05/03/26 - 19:41

Στη φυλακή οδηγείται, μετά την απολογία του, ο 38χρονος σύντροφος της 31χρονης Νεκταρίας, η οποία βρέθηκε νεκρή στα σκαλιά του σπιτιού της στον Κολωνό. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης ενδοοικογενειακής βλάβης.

Αντίθετα, η βαρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αποσύρθηκε, καθώς οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία που να συνδέουν τον θάνατο της γυναίκας με εγκληματική ενέργεια του συντρόφου της.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Κατά την απολογία του, ο 38χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο της 31χρονης, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για την απώλειά της. Όπως υποστήριξε, είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τον σοβαρό εθισμό της στο αλκοόλ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ξεκινήσει μετά τον θάνατο της μητέρας της το 2024.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε μια δύσκολη καθημερινότητα, με συχνούς καβγάδες λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν η σύντροφός του όταν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μάλιστα, ανέφερε ότι εκείνη του ζητούσε να κλειδώνει την εξώπορτα του σπιτιού, ώστε να μη τη βλέπει η γιαγιά του σε άσχημη κατάσταση.

«Της έδωσα δύο χαστούκια πριν από δύο μήνες»

Αναφερόμενος στα σημάδια βίας που εντοπίστηκαν στο σώμα της 31χρονης, ο 38χρονος παραδέχθηκε ότι πριν από περίπου δύο μήνες της είχε δώσει δύο χαστούκια. Όπως ισχυρίστηκε, από την ένταση της κίνησης εκσφενδονίστηκε το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε και την χτύπησε στο μάτι.

Για τους υπόλοιπους μώλωπες υποστήριξε ότι προκλήθηκαν από πτώσεις, τις οποίες απέδωσε σε ζαλάδες και σύγχυση που, σύμφωνα με τον ίδιο, της προκαλούσε η προχωρημένη κίρρωση του ήπατος από την οποία έπασχε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι πίστευε πως η σύντροφός του ήταν έγκυος, καθώς εκείνη του είχε πει κάτι τέτοιο για να εξηγήσει τη διόγκωση της κοιλιάς της. Όπως αποδείχθηκε, η κατάσταση αυτή συνδεόταν με την ασθένεια από την οποία έπασχε.

Το χρονικό της ημέρας

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, την ημέρα του θανάτου η 31χρονη αντιμετώπιζε έντονους πόνους. Όπως ανέφερε, της αγόρασε φάρμακα και τη βοήθησε να ξαπλώσει πριν φύγει για τη δουλειά του ως διανομέας.

Αργότερα, όπως είπε, ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις του και επέστρεψε εσπευσμένα στο σπίτι το μεσημέρι, όπου τη βρήκε νεκρή στα σκαλιά.

Η υπεράσπιση του 38χρονου υποστηρίζει ότι η ιατροδικαστική έκθεση αποδίδει τον θάνατο της 31χρονης σε παθολογική κατάσταση του ήπατος, γεγονός που –όπως τονίζεται– οδήγησε και στην κατάρρευση της κατηγορίας για ανθρωποκτονία.

Η συνήγορός του, Μαρία Βαγενά, δήλωσε ότι η υπεράσπιση θα προσφύγει κατά της απόφασης για προσωρινή κράτηση, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ούτε η κατηγορία της ενδοοικογενειακής βλάβης μπορεί να στοιχειοθετηθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ