Προμαχώνας: Πάνω από 146.000 επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες πέρασαν τα σύνορα σε 4 ημέρες

 
Προμαχώνας: Πάνω από 146.000 επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες πέρασαν τα σύνορα σε 4 ημέρες

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 17/06/24 - 14:06

Αυξημένη ήταν η κίνηση αυτό το Σαββατοκύριακο στο τελωνείο του Προμαχώνα. Βαλκάνιοι τουρίστες, κυρίως από Βουλγαρία και Ρουμανία, ξεκίνησαν τις διακοπές τους στη χώρα μας, ανοίγοντας την “αυλαία” της τουριστικής περιόδου.

Η μεγαλύτερη κίνηση καταγράφηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου, αφού περισσότεροι από 47.000 άτομα πέρασαν από τα σύνορα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, συνολικά από την Πέμπτη 13 έως την Κυριακή 16 Ιουνίου ο αριθμός των ατόμων που εισήλθαν και εξήλθαν οδικώς στην Ελλάδα από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα ξεπέρασε τους 146.000 τουρίστες.

Τα αστυνομικά τμήματα διασυνοριακού ελέγχου Ελλάδας και Βουλγαρίας συνεργάζονται (πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησαν από κοινού σύσκεψη) με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών για την, όσο το δυνατόν, λιγότερη ταλαιπωρία τους.

Οι υποδομές, που όταν δημιουργήθηκαν η κίνηση ήταν μικρότερη, δεν είναι “σύμμαχος” σε αυτό και έτσι, σε ώρες αιχμής, ο μέσος όρος αναμονής των ταξιδιωτών είναι 20 με 25 λεπτά.

Αυξημένη κίνηση θα παρατηρείται καθημερινά, αλλά κυρίως Σαββατοκύριακα, αφού ο Προμαχώνας παραμένει η κύρια πύλη εισόδου στη χώρα για τον οδικό τουρισμό, η μεγαλύτερη μετά το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε αυτό μεγάλο ρόλο τα τελευταία χρόνια έχει παίξει η αγορά από Βαλκάνιους εξοχικών κατοικιών σε παραθαλάσσια μέρη, σε Χαλκιδική, Στρυμονικό Κόλπο και Νομό Καβάλας, ενώ η Ελλάδα έχει γίνει ο αγαπημένος τόπος διακοπών Βουλγάρων, Ρουμάνων, Σέρβων κ.α.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ