Προσοχή! Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα

Προσοχή! Αλλάζει σήμερα η ώρα
Ενημερώθηκε: 30/03/19 - 09:54

Αλλάζουμε την ώρα στις 3 τα ξημερώματα, μία ώρα μπροστά τα ρολόγια. 

Πλησιάζει η ώρα να αλλάξουμε την... ώρα!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου αλλάζει η ώρα και στις 3:00 τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου οι δείκτες των ρολογιών θα δείξουν 4:00

Τέλος η αλλαγή ώρας από το 2021! Τι αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση για τερματισμό της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή. Απόφαση που θα ισχύσει από το 2021.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Όπως αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος του ΕΚ. οι χώρες της ΕΕ που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή τους ώρα θα πρέπει να προσαρμόσουν τα ρολόγια τους για τελευταία φορά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021, ενώ δίνεται περιθώριο σε αυτές να αποφασίσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Να σημειωθεί ότι οι χώρες οι οποίες προτιμούν να διατηρήσουν την κανονική τους (χειμερινή) ώρα, θα πρέπει να αλλάξουν τα ρολόγια τους για τελευταία φορά, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.