Προσοχή!Σε αυτές τις παραλίες αυξάνεται η πιθανότητα να σας επιτεθούν καρχαρίες (ΧΑΡΤΗΣ)

Ποια θέση κατέχει η χώρα μας στις επιθέσεις καρχαριών από το 1900 (ΧΑΡΤΗΣ)
Ενημερώθηκε: 26/07/17 - 22:54

Καλοκαίρι 2017: Η Sun δημιούργησε έναν χάρτη που μας πληροφορεί για τις επιθέσεις καρχαριών που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη κι ενώ την ίδια στιγμή επιθέσεις έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στην Μαγιόρκα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1900 έχουν καταγραφεί πάνω από 200 επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους στη Μεσόγειο και πάνω από 50 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

shark attacks europe

Τα τελευταία 120 χρόνια, οι περισσότερες καταγεγραμμένες επιθέσεις έχουν λάβει χώρα στην Ιταλία, όπου 50 άτομα έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με καρχαρίες.

Δεύτερο στη λίστα βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, με 38 επιθέσεις και ακολουθεί η Ισπανία με 35. Στην χώρα μας στο ίδιο διάστημα έχουν λάβει χώρα 24 επιθέσεις.

Με βάση τον χάρτη, η κατάταξη των θανάτων είναι αρκετά διαφορετική. Πρώτη στη λίστα εμφανίζεται η χώρα μας, όπου έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι. Δεύτερη είναι η Κροατία, όπου έχουν καταγραφεί 12 συνολικά θάνατοι, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων πιστεύεται ότι προκλήθηκε από έναν και μόνο μεγάλο λευκό που τρομοκρατούσε ντόπιους και τουρίστες το 1974.