Το πρώτο πόρισμα για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι

Το πρώτο πόρισμα για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι
Ενημερώθηκε: 12/08/19 - 10:27

Πόρτο Χέλι: Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων, που δημοσιεύει ο ΣΚΑΪ, η έρευνα φανερώνει ότι το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο 44χρονος υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Επιπλέον, το πρώτο πόρισμα αναφέρει ότι ο χειριστής του ταχύπλοου επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση με το αλιευτικό σκάφος, αντί να επιβραδύνει. 

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αύριο θα γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στο 44χρονο Γάλλο για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν το δυστύχημα.

Ο 44χρονος θα απολογηθεί αύριο στον εισαγγελέα Ναυπλίου, αφότου σήμερα έλαβε 24ωρη προθεσμία.

Έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και δήλωσε ότι δεν είδε το ψαράδικο.

Ο δικηγόρος του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην τραγωδία.

Τι θα ρίξει φως στο δυστύχημα

Ακόμη σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό και ο οποίος κρίνεται επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ο 44χρονος Γάλλος χειριστής έχει υποπέσει σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Πλέον οι αρχές αναμένουν την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία. Την Δευτέρα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του χειριστή για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν την τραγωδία.

 Ο 44χρονος Γάλλος, μέσω του δικηγόρου του, δηλώνει συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην τραγωδία, ενώ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και έχει δηλώσει πως δεν είδε το αλιευτικό. Αύριο θα απολογηθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου, καθώς την Κυριακή έλαβε 24ωρη προθεσμία.

Συγκλονίζει η μαρυτία του δύτη

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης που περισυνέλεξε τους δυο νεκρούς, ο οποίος συγκλονίζει, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στα χτυπήματα που είχαν.

«Να σας πω τι χτυπήματα είχαν, είναι μακάβριο να σας πω τι χτυπήματα είχαν», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφερόμενος στα όσα έγιναν στο Πόρτο Χέλι το βράδυ της Παρασκευής

 «Με βρήκε κάποιος λιμενικός: Μου λέει «φύγε τώρα έγινε ένα δυστύχημα μήπως χρειαστεί να βοηθήσεις»», ενώ υποστήριξε πως ο χειριστής του ταχύπλοου “κοίταξε να αποφύγει το λιμενικό, κοίταξε να αποφύγει το αυτόφωρο”.

 

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας 

Ο 44χρονος Γάλλος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και έπειτα από την 24ωρη προθεσμία που έλαβε το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να απολογηθεί αύριο Δευτέρα στην εισαγγελία Ναυπλίου.

Ακόμη υποστήριξε πως ο 4χρονος χειριστής με το ταχύπλοο κινούνταν στην ίδια περιοχή με πολύ μεγάλη ταχύτητα λίγες ώρες πριν το ατύχημα.

 «Το μοιραίο ταχύπλοο το είδα τη συγκεκριμένη ημέρα κοντά στην Κοιλάδα υπάρχει ένα νησί. Πέρασε πάρα πολύ κοντά μου πάσα δυνάμει
που εκεί είναι δίαυλος, ψαρεύουν άνθρωποι, είναι βαρκάκια μικρά…» και ανέφερε πως : «Έχω ακούσει ότι παραλίγο να γινόταν κι ένα περιστατικό σε μια ταβέρνα στην περιοχή της Χηνίτσας, κάτι περίεργους ελιγμούς κάνανε, γενικά τρέχανε…».

Διαβάστε επίσης: Τουρκικό κυβερνητικό αεροσκάφος στη Σαντορίνη (photos)

 

Η τραγική ειρωνεία

Τραγική ειρωνεία είναι πως τα τρία αδέρφια που επέβαιναν στη βάρκα που χτυπήθηκε από το ταχύπλοο, συναντήθηκαν για πρώτη φορά φέτος. Τα παιδιά της 60χρονης γυναίκας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Άγιο Σάββα μίλησαν στο Open TV και απηύθυναν έκκληση σε όποιον είδε ή γνωρίζει κάτι να μιλήσει για την υπόθεση στο Πόρτο Χέλι...