Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 
Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ενημερώθηκε: 28/04/17 - 12:09

Πρωτομαγιά 2017: Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ, «η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργία των εργαζομένων».

Η Ένωση των Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε 24ωρη απεργία την Δευτέρα 1η Μαϊου, και έτσι θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς και εξήγγειλε 24ωρη απεργία, ενώ το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ αποφάσισε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο αναμένεται να είναι και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα δρομολόγια που θα ανασταλούν.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει την Πρωτομαγιά ο ΟΑΣΘ, αφού το σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία τη συγκεκριμένη ημέρα

Παράλληλα, τη Δευτέρα 1η Μαΐου δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Η Ομοσπονδία έχει αναγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ίδιας ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντ. Τραμπ: «Υπάρχει ο κίνδυνος η ένταση να καταλήξει σε μία σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα»

ΚΑΙΡΟΣ 28/4/2017: Αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία στους 27 βαθμούς

Κίνα: Η κατάσταση έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο μπορεί να γίνει απροσδόκητα ανεξέλεγκτη

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Σήμερα γίνεται η πληρωμή