Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα
Ενημερώθηκε: 25/06/18 - 12:54

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού από σήμερα Δευτέρα (25/06) έως και την Πέμπτη (28/06).

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι. Μάλιστα υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Για την επερχόμενη κακοκαιρία η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στο οποίο αναφέρει:

Kακοκαιρία θα επικρατήσει από σήμερα Δευτέρα (25-6-2018) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές  βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις 
και θυελλώδεις άνεμους. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα. 

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: 

1. σήμερα Δευτέρα (25-6-2018)  τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η  Πελοπόννησος και βαθμιαία η Θεσσαλία, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική  Μακεδονία (κυρίως η Πιερία και η Ημαθία) και πιθανόν από τις βραδινές ώρες η ανατολική Στερεά. 

2. αύριο Τρίτη (26-6-2018) τα νησιά του Ιονίου, τα Ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της 
Αττικής), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού  Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Κρήτη. 

3. την Τετάρτη (27-6-2018) 
α. τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και  ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 
β. κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η  Κρήτη. 

4. την Πέμπτη (28-6-2018) η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η  δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και  πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.