Ρωσία: Θα ανοίξουμε πυρ εναντίον ξένων πλοίων και υποβρυχίων, αν εισέλθουν παρανόμως στα χωρικά μας ύδατα

 
Ρωσία: Θα ανοίξουμε πυρ εναντίον ξένων πλοίων και υποβρυχίων, αν εισέλθουν παρανόμως στα χωρικά μας ύδατα

Ενημερώθηκε: 14/02/22 - 12:50

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θεωρεί ότι σχόλια του απεσταλμένου του Κιέβου στο Λονδίνο σηματοδοτούν επίσημη αλλαγή στη θέση της Ουκρανίας ότι θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά δήλωσε πως θα βοηθούσε σημαντικά στον καθησυχασμό των ανησυχιών της Ρωσίας για την ασφάλειά της, αν το Κίεβο απαρνιόταν την πρόθεσή του να γίνει μέλος της συμμαχίας.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Βρετανία αποσαφήνισε σήμερα προηγούμενα σχόλιά του για το ενδεχόμενο η χώρα του να παραιτηθεί από την προσπάθειά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, λέγοντας πως η πρώην σοβιετική δημοκρατία δεν θα επανεξετάσει την απόπειρά της να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία.

Από το Κρεμλίνο ανακοινώθηκε επίσης πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί σήμερα με τους υπουργούς του των Εξωτερικών και της Άμυνας.

Εξάλλου ανώτερος ρώσος στρατιωτικός αξιωματουχος δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει πυρ εναντίον ξένων πλοίων και υποβρυχίων, εφόσον εισέλθουν παρανόμως στα χωρικά της ύδατα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Ωστόσο οποιαδήποτε τέτοια απόφαση θα ληφθεί μόνο στο «ανώτατο επίπεδο», διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Το Σάββατο οι ΗΠΑ αρνήθηκαν ότι διεξήγαγαν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ρωσικά χωρικά ύδατα, αφού η Μόσχα ανακοίνωσε πως σκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού καταδίωξε αμερικανικό υποβρύχιο σε ρωσικά χωρικά ύδατα στον Ειρηνικό.