Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόγνωση του καιρού για τον Δεκέμβριο

Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόγνωση του καιρού για τον Δεκέμβριο
Ενημερώθηκε: 01/12/20 - 11:42

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, από την σελίδα του στο Facebook έδωσε την μακροπρόθεσμη πρόβλεψή του για τον καιρό του Δεκεμβρίου. 

Πιο συγκεκριμένα έγραψε: 

"Χρησιμοποιώντας ως οδηγό τους δείκτες της Βρειοατλαντικής Ταλάντωσης (ΝΑΟ) τη Νότια Ταλάντωση Ελ Νίνιο (ΕΝSO) και κυρίως την Ταλάντωση Madden Julian σας παραθέτω μία προσπάθεια αποκρυπτογράφησης τις εξέλιξης του καιρού για το μήνα Δεκέμβριο 2020.  

Τις ανεβάζω στο διαδίκτυο Από το 2003  κατά περιόδους καθώς πολλοί φίλοι από  τη σελίδα μου στο Facebook μου τις ζητάνε και τις βρίσκουν ενδιαφέρουσες! Στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησα και χάρτες του μετεοσιελ  ανά δεκαήμερο έτσι ώστε να υπάρχει και η ανάλογη σύγκριση με τους τρέχοντες μετεωρολογικούς χάρτες των επόμενων ημερών!

Με δυο λόγια και πολύ χοντρικά μέχρι τις 15 -18 του Δεκέμβρη ο καιρός από πλευράς θερμοκρασίας (εξαιρουμένων των δύο επόμενων ημερών κυρίως στα βόρεια) δεν φαίνεται να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο χειμωνιάτικο ενδιαφέρον με αξιόλογες κατά τόπους βροχές, ενώ χοντρικά το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη οι πιθανότητες έστω και για κάποιες μέρες, για πραγματικό χειμωνιάτικο κρύο μαζί και με "χειμωνιάτικα" φαινόμενα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια αυξάνεται σημαντικά σύμφωνα με την αναλογική αυτή η εκτίμηση!

Προσοχή! 

Η συγκεκριμένη  αναλογική εκτίμηση για τον μήνα Δεκέμβρη είναι πειραματική και φυσικά δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση καμία επίσημη καθημερινή πρόγνωση! 

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου"

 

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2020 Χρησιμοποιώντας ως...

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020