Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας στα διόδια - 939 επίδοξοι εκδρομείς αναγκάστηκαν σε αναστροφή το τελευταίο 24ωρο

 
Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας στα διόδια - 939 επίδοξοι εκδρομείς αναγκάστηκαν σε αναστροφή το τελευταίο 24ωρο

Ενημερώθηκε: 30/04/21 - 10:05

Αυξημένη η κίνηση στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας με Αθηναίους που φεύγουν για τον εορτασμό του Πάσχα κάπου στην επαρχία, με την Τροχαία όμως να αναγκάζει 939 οδηγούς αυτοκινήτων σε αναστροφή το τελευταίο 24ωρο, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.αυτή την ώρα αυξημένη είναι η κίνηση και στα δύο διόδια.

Συγκεκριμένα, από τις 06:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έως και τις 06:00 το πρωί σήμερα, σε αναστροφή προς Αθήνα από τα διόδια της Ελευσίνας αναγκάστηκαν 888 οδηγοί οχημάτων, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών, 51 οδηγοί. Σημειώνεται ότι το ίδιο χρονικό διάστημα από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν προς Κόρινθο 15.552 οχήματα και από τα διόδια των Αφιδνών για Λαμία 17.727.

Οι περισσότεροι «παραβάτες» που πιάστηκαν, χρησιμοποιούσαν ό,τι δικαιολογία τους ερχόταν για να μπορέσουν να πείσουν τους αστυνομικούς να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν το ταξίδι.

Οι περισσότεροι έλεγαν είτε πάνε στην επαρχία για παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο συγγενικό τους πρόσωπο, ενώ αρκετοί έλεγαν ότι πάνε σε ιδιώτη γιατρό στην επαρχία!

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και 500 ευρώ για ψευδή παραστατικά.

Από νωρίς σήμερα, αυξημένη σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες είναι η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά.