Σε κατάσταση πολιορκίας οι αστυνομικοί σε Λέσβο -Χίο: Νησιώτες με όπλα απέναντι σε δυνάμεις των ΜΑΤ (βίντεο)

Σε κατάσταση πολιορκίας οι αστυνομικοί σε Λέσβο -Χίο: 1.500 πολίτες με όπλα απέναντι σε δυνάμεις των ΜΑΤ
Ενημερώθηκε: 26/02/20 - 21:45

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι κατάσταση στη Λέσβο, με 1.500 περίπου πολίτες να πολιορκούν το στρατόπεδο Κυριαζή που μέσα βρίσκονται 8 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώνονται επεισόδια.

Το σκηνικό θυμίζει... πόλεμο αφού έξω από το στρατόπεδο ακούγονται πυροβολισμοί από καραμπίνα.

Τραυματίες αστυνομικοί από σκάγια

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τοπικές πηγές, αλλά και από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε εισβολή σε ξενοδοχείο, όπου διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ, όπως συνέβη νωρίτερα και στη Χίο. Συγκεκριμένα, περί τις 18:30, ομάδα ατόμων μπήκε στο ξενοδοχείο «Αιολίς» στη Γέρα Λέσβου. Εισέβαλαν στα δωμάτια των αστυνομικών, οι οποίοι δεν ήταν μέσα, πήραν όλα τα πράγματά τους, τα πέταξαν στον περίβολο και τους έβαλαν φωτιά.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σκάγια στη Γέρα, ενώ συνολικά οι τραυματίες αστυνομικοί είναι 43. Περίπου δέκα πολίτες επίσης έχουν τραυματιστεί κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Τραυματίες αστυνομικοί από σκάγια

Πολίτες πολιορκούν το στρατόπεδο Κυριαζή

Οκτώ 8 διμοιρίες των ΜΑΤ είναι εγκλωβισμένες στο στρατόπεδο Κυριαζή, ενώ απέξω βρίσκονται τουλάχιστον 1500 κάτοικοι, οι οποίοι νωρίτερα επιχείρησαν να εισέλθουν στο στρατόπεδο. Το σκηνικό θυμίζει… πόλεμο, αφού στην περιοχή ακούγονται πυροβολισμοί από καραμπίνες.

Απέκλεισαν τους άνδρες των ΜΑΤ σε στρατόπεδο

Νωρίτερα, επίθεση έξω από την πόλη της Μυτιλήνης δέχθηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι αποκλείστηκαν σε στρατόπεδο. Συγκεκριμένα, τέσσερις διμοιρίες που επέστρεφαν από το Διαβολόρεμα συναντήθηκαν με μεγάλη ομάδα κατοίκων που πήγαιναν να ενισχύσουν τα μπλόκα στη συγκεκριμένη περιοχή.
Η οργή των πολιτών οδήγησε στη σύγκρουση, ενώ για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση και τελικά οι άνδρες των ΜΑΤ μπόρεσαν να μπουν στο στρατόπεδο της Παγανής όπου και παραμένουν αποκλεισμένοι.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας αποχώρησαν από την περιοχή Διαβολόρεμα. Ακολούθως έγινε το ίδιο και με τις δυνάμεις από την περιοχή της Καράβας.

Στέλιος Πέτσας: Αποσύρονται μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ από τα νησιά

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και δήμαρχοι τριών νησιών που θα κατασκευαστούν κλειστές δομές σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Θα πρέπει να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις που έδειξαν αυτοσυγκράτηση. Είναι πρωτοφανείς εικόνες βίας αυτές που βλέπουμε. Προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση στη Λέσβο και αύριο στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις – κάποιες από αυτές θα επιστρέψουν στη βάση τους, στην Αθήνα, και κάποιες θα παραμείνουν στα νησιά» σημείωσε.
 

Στη Λέσβο και στη Χίο η ΠΟΑΣΥ- «Οι αστυνομικοί δεν είναι μόνοι!»

Στο πλευρό των ανδρών των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο θα βρίσκεται από ώρα σε ώρα κλιμάκιο της ΠΟΑΣΥ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Γρηγόρη Γερακαράκο.

«Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Γρηγόρη Γερακαράκο, μεταβαίνει εκτάκτως στη Λέσβο και στη Χίο, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων μας που δέχονται απρόκλητες επιθέσεις. Οι Αστυνομικοί δεν είναι μόνοι! Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των κοινωνικών φορέων, κάνοντας έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση της έντασης και την αποτροπή τραγικών καταστάσεων. Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά: Οι Αστυνομικοί δεν είναι το πρόβλημα!», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.