Σπείρα διαρρηκτών αντήλλασσε κλοπιμαία με ναρκωτικά για την δόση τους

Σπείρα διαρρηκτών αντήλλασσε κλοπιμαία με ναρκωτικά για την δόση τους
Ενημερώθηκε: 26/06/17 - 18:03
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ελλήνων διαρρηκτών που «χτυπούσαν» σπίτια στην Βορειοανατολική Αττική και αντήλλασσαν τα κλοπιμαία με ναρκωτικά για την δόση τους σε συμμορίες εμπορίας ναρκωτικών στους καταυλισμούς των Ρομά στα Άνω Λιόσια και στο Μενίδι.

Πιο συγκεκριμένα, πριν 6 ημέρες στην Μεταμόρφωση συνελήφθησαν Έλληνες, ηλικίας 27, 28 και 33 ετών, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, αφού προηγουμένως είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν οικία στην παραπάνω περιοχή.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας, αντίστασης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα από διμήνου και πλέον. Ειδικότερα, ενεργούσαν συνήθως τις βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες και αφού παραβίαζαν οικίες, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Στη συνέχεια, μετέβαιναν στην περιοχή των Αχαρνών όπου προμηθεύονταν από διάφορα άτομα ναρκωτικές ουσίες προς ιδία χρήση, με αντάλλαγμα τμήμα της «λείας» των κλοπιμαίων.

Μάλιστα, πραγματοποιούσαν τις μετακινήσεις τους, με ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει μικρό χρονικό διάστημα πριν την διάπραξη των κλοπών από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 9 περιπτώσεις κλοπών από οικίες, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, λεπίδα μήκους 7 εκατοστών, συσκευή κινητού τηλεφώνου και Ι.Χ αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των παραπάνω αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.