Σταμάτησε το Χριστός Ανέστη και έψαλε τον Εθνικό Ύμνο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

 
Σταμάτησε το Χριστός Ανέστη και έψαλε τον Εθνικό Ύμνο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ενημερώθηκε: 08/04/18 - 16:08

Σε μια ιδιαίτερου συμβολισμού κίνηση και πολλαπλά μηνύματα προχώρησε λίγο μετά το Χριστός Ανέστη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αφού έψαλε το Χριστός Ανέστη μπροστά σε δεκάδες πιστούς που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, σταμάτησε την ψαλμωδία και μαζί με το τιμητικό άγημα τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο. Πρόκειται για μια κίνηση που συνέβη για πρώτη φορά καθώς τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Ιερώνυμος συνέχιζε κανονικά τη Θεία Λειτουργία ενώ στο «παρασκήνιο» ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος από το εκάστοτε τιμητικό άγημα.

Η κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου να σταματήσει ο ίδιος την ψαλμωδία και να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο από μικροφώνου με τη φωνή του να ξεχωρίζει, δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως μια κίνηση στήριξης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης αφότου συνελήφθησαν στον Έβρο αλλά και ταύτισης της Εκκλησίας με τους αγώνες του Έθνους, υπενθύμιση πολύ μεγάλης σημασίας σε περίοδο κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.