Το ΣτΕ χορήγησε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς!

Το ΣτΕ χορήγησε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς!
Ενημερώθηκε: 23/05/18 - 23:50

Ελεύθερος θα αφεθεί με τη χορήγηση ασύλου ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  απορρίφθηκε το αίτημα του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον εν λόγω Τούρκο αξιωματικό.

Διαβάστε ακόμα: Να τους χορηγηθεί άσυλο και να αναχωρήσουν για όποια χώρα επιθυμούν, ζητούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί

Η Ολομέλεια Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, σήμερα το απόγευμα σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, με ισχυρή πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα του κ. Μουζάλα.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι πιλοτική και κατά συνέπεια καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς. Κατά συνέπεια πρέπει να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.