Στην αμερικανική πρεσβεία η πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου

ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Ενημερώθηκε: 17/11/19 - 17:54

Η κεφαλή της πορείας με την ιστορική αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο τα μέλη της ΠΑΣΠ που την κρατούσαν έφθασαν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Οι διαδηλώτες αρχικά είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας, όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Η ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να λάβει μέρος στην πορεία, καθώς ποτέ στο παρελθόν ως πρώην πρώην πρωθυπουργός δεν συμμετείχε σ' αυτήν.

Λίγο μετά τις 16:00 έφτασε στην προσυγκέντρωση λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία μαζί και με άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

​​​​Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

Συκεκριμένα, το «παρών» δίνουν οι Ρένα Δούρου, Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Βίτσας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τρύφωνας Αλεξιάδης, Θοδωρής Δρίτσας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας, Νίκος Βούτσης και άλλοι.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Facebook ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: «Φέτος, έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί».

Ενώ κατέληξε: «Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.