Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις του μακελάρη Ταράντ στην Ελλάδα - Πού πήγε, με ποιους συναντήθηκε

Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις του μακελάρη Ταράντ στην Ελλάδα - Πού πήγε, με ποιους συναντήθηκε
Ενημερώθηκε: 18/03/19 - 11:54

Πού πήγε, με ποιους συναντήθηκε στην Ελλάδα ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, είναι τα ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν οι ελληνικές αρχές 

Ο Μπρέντον Τάραντ είχε επισκεφτεί τρεις φορές την  χώρα μας κάνοντας τουρ σε Σαντορίνη και Ηράκλειο. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. ο Τάραντ, έφτασε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2016, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016.

Την άνοιξη του 2016 φαίνεται πως από τη χώρα μας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν και σχετική φωτογραφία του. Στην Κωνσταντινούπολη έμεινε για 3 ημέρες και στη διάρκεια της διαμονής του, στις 19 Μαρτίου του 2016, συνέβη τρομοκρατική ενέργεια στο Ταξίμ από τζιχαντιστή και οι τουρκικές αρχές εξετάζουν εάν ο Αυστραλός είχε κάποια εμπλοκή με το γεγονός.

Τρεις ημέρες μετά έφτασε και πάλι στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη και φέρεται να έμεινε για τουλάχιστον 15 ημέρες, κάνοντας τουρ σε Ηράκλειο Κρήτης και Σαντορίνη. Αυτό το πρώτο του ταξίδι φαίνεται πως πιθανότατα ήρθε για λόγους αναψυχής.

Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει τους αριθμούς κινητών που χρησιμοποίησε ο Τάραντ, θέλοντας να εντοπίσουν τυχόν μετακινήσεις του σε άλλες περιοχές. Παράλληλα, θα εξεταστεί ο τρόπος μετακινήσεις του μέσω εταιρειών ενοικιάσεων αυτοκινήτων. 

Οι αρχές προσπαθούν να βρουν και τυχόν επαφές που είχε, εάν έγιναν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή ηλεκτρονικές, παραμονές του σε ξενοδοχεία και άλλες πόλεις που ενδεχομένως επισκέφθηκε.

Τον Νοέμβριο του 2016, ο Τάραντ, που είχε κάνει τουρνέ σε Τουρκία και Βαλκάνια, ταξίδεψε μέσω Αθηνας από το Κάϊρο μέσω Αθήνας για Βουκουρέστι και στις 10 Δεκεμβρίου 2016 έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο. Μάλιστα, φέρεται να έμεινε για 15 ημέρες. Οι αρχές αναζητούν τι έκανε αυτές τις ημέρες και εάν ταξίδεψε σε άλλες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Η σχέση του με την Ελλάδα διερευνήθηκε εξαιτίας των λέξεων «Turkofagos» και «Lepanto» (η ονομασία της Ναυπάκτου) που βρισκόταν γραμμένες επάνω στο όπλο της τραγωδίας. 

Ο διεθνολόγος-στρατιωτικός αναλυτής, Θανάσης Δρούγος, υποστηρίζει πως ο Μπρένταν Τάραντ είχε επισκεφτεί  τις Θερμοπύλες και τους Δελφούς, αλλά και τη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Open, ταξίδεψε σε Δελφούς, Μυκήνες και Θερμοπύλες, ενώ στη Φθιώτιδα φαίνεται να έμεινε αρκετό διάστημα. Επισκέψεις φέρεται να έκανε σε Σούνιο και Σαλαμίνα και στη συνέχεια κινήθηκε βόρεια, προς Θεσσαλονίκη και Σέρρες.