Συγνώμη για το σπάσιμο ενός σταυρού από εκκλησάκι ζήτησαν οι πρόσφυγες στη Θέρμη (ΦΩΤΟ)

Συγνώμη για το σπάσιμο ενός σταυρού από εκκλησάκι ζήτησαν οι πρόσφυγες στη Θέρμη
Ενημερώθηκε: 08/07/16 - 17:31

Ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής της Θέρμης προκάλεσε το σπάσιμο ενός σταυρού στο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη και βρίσκεται πάνω στο δρόμο, έξω από την ανοικτή δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, στις αποθήκες «Κορδογιάννη».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Επιτροπή Κατοίκων του Δήμου Θέρμης επανατοποθέτησε τον σπασμένο σταυρό, ενώ η κοινότητα των προσφύγων με προσωπική εργασία έβαψε και εξωράισε το εκκλησάκι. Με επιστολή τους, μάλιστα, οι πρόσφυγες ενημέρωσαν ότι «υπεύθυνοι» για την καταστροφή, ήταν παιδάκια που το έσπασαν κατά λάθος στο παιχνίδι, ζήτησαν συγνώμη εκ μέρους τους και εξέφρασαν το σεβασμό τους για όλες τις θρησκείες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Θέρμης, το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή «για να αποδειχθεί άλλη μια φορά πως η νηφάλια αντιμετώπιση των γεγονότων και ο αλληλοσεβασμός, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα θρησκείας ή διαφορετικότητας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν», τονίζοντας ότι τα παραπάνω αποτελούν τη βάση για την ομαλή συμβίωση σε κάθε κοινωνία.

Πηγή photos: thestival.gr