Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Κεραμέως: Θορυβώδεις μειοψηφίες όσοι αντιδρούν

 
panepistimioypoli

Ενημερώθηκε: 08/09/22 - 15:01

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις φοιτητών στην πανεπιστημιακή αστυνομία τόσο με δράσεις στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης όσο και με κινητοποιήσεις.

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν οι φοιτητικοί σύλλογοι σήμερα Πέμπτη (8/9) στις 19:00 στα Προπύλαια, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές. Στις 7 το απόγευμα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Επίσης έχουν προαναγγείλει την Παρασκευή (9/9) στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε) σύσκεψη όλων των φοιτητικών συλλόγων για το συντονισμό των δράσεων τους. Παράλληλα, κάθε απόγευμα θα πραγματοποιούν πολύμορφες δράσεις στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης για να αποτρέψουν με τη μαζική τους παρουσία την εισβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας, όπως επισημαίνουν.

Κεραμέως για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: θορυβώδεις μειοψηφίες όσοι αντιδρούν

Στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις αντιδράσεις που υπάρχουν ακόμη και από πρυτάνεις, αναφέρθηκε η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 λέγοντας πως «το θέμα έχει πολύ μικρότερες διαστάσεις από όσο παλαιότερα, μετά την αλλαγή στο πλαίσιο για το άσυλο, που ψήφισε το 2019 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χάρη σε αυτόν, η Αστυνομία έσπασε πολλές καταλήψεις, ορισμένες εκ των οποίων ήταν πάνω από 30 χρόνια, όπως ήταν η κατάληψη για 34 χρόνια στην Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Η πρώτη πρωτοβουλία και βασικότερη ήταν αυτή, να μπορεί να παρεμβαίνει η Αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, όπου τίθεται θέμα ασφάλειας. Έχουμε πλέον σποραδικά και κατ΄ εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις».

«Ότι υπάρχουν κάποιες ισχνές μειοψηφίες, θορυβώδεις, που αντιδρούν, θα υπάρχουν, διότι εδώ προσπαθούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες δεκαετιών. Είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα, που συνεπάγεται αλλαγή νοοτροπίας για τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο. Παλιότερα οι αντιδράσεις ήταν πάρα πολλές, αυτό έχει αλλάξει. Μην παίρνουμε ένα μεμονωμένο περιστατικό και να το παρουσιάζουμε σαν να είναι ο κανόνας. Η Αστυνομία έχει σπάσει δεκάδες καταλήψεις το τελευταίο διάστημα», υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ