Συνελήφθησαν δύο κρατούμενοι που απέδρασαν με κινηματογραφικό τρόπο απ΄το Τμήμα Αλλοδαπών

Συνελήφθησαν δύο κρατούμενοι που απέδρασαν με κινηματογραφικό τρόπο απ΄το Τμήμα Αλλοδαπών
Ενημερώθηκε: 18/01/19 - 23:17

Αμετανόητοι οι δύο δραπέτες παρά το ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει η αστυνομία, συνελήφθησαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, το βράδυ της Παρασκευής, λίγη ώρα μετά τη διάπραξη νέας κλοπής.

Πίσω στο κελί αναμένεται να επιστρέψουν δύο από τους πέντε ανήλικους κρατούμενους που δραπέτευσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, 11 Ιανουαρίου, από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου του Τμήματος Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη πέρασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για έναν Αλγερινό και έναν Μαροκινό, οι οποίοι φέρονται να συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα λίγη ώρα μετά την κλοπή κινητού. Κατά τη μαζική απόδραση, άλλος ένας συγκρατούμενός τους κατάφερε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Σε βάρος όλων είχε διαταχθεί διοικητική απέλαση από τη χώρα, ενώ ο τρόπος που μπόρεσαν να δραπετεύσουν ήταν κινηματογραφικός. Οι κρατούμενοι κατάφεραν να κόψουν -με άγνωστο τρόπο- τα κάγκελα του κρατητηρίου και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ως αυτοσχέδια σκοινιά-κουβέρτες τις οποίες, αφού τις έδεσαν μεταξύ τους, πέταξαν από το παράθυρο για να διαφύγουν.

Κατά την απόδρασή τους έγιναν αντιληπτοί από αξιωματικό τον οποίο χτύπησαν και χρειάστηκε να διακομισθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Άμεσα σήμανε συναγερμός και ακολούθησε καταδίωξη.