Τ. Ερντογάν: «Οι γείτονές μας στην Ελλάδα έχουν χρεοκοπήσει, είναι τελειωμένοι»

 
Τ. Ερντογάν: «Οι γείτονές μας στην Ελλάδα έχουν χρεοκοπήσει, είναι τελειωμένοι»

Ενημερώθηκε: 07/06/18 - 11:54

Ιταμός και προσβλητικός προς την Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη χώρα μας «χρεοκοπημένη» και «τελειωμένη» χρησιμοποίησε, μάλιστα, ως επιχείρημα την κατάσταση του οδικού δικτύου στην Ελλάδα.

Τη νέα επίθεση στην Ελλάδα και την οικονομική κατάστασή της εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας όπου ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά:

«Οι γείτονές μας στην Ελλάδα έχουν χρεοκοπήσει, είναι τελειωμένοι, ωστόσο έχει αναβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα. Αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) έχουν βυθιστεί, έχουν καταρρεύσει και τους σώζετε αναβαθμίζοντας τους; Δείτε τους δρόμους και δείτε πώς είναι».

Μιλώντας για την τουρκική οικονομία είπε ότι θα βρεθεί σε νέα και μεγαλύτερη επιτυχία μετά τις 24 Ιουνίου. «Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει μετανιώσει που επένδυσε στην Τουρκία και ούτε θα το μετανιώσει» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Είναι γεγονός ότι όσο πλησιάζουμε προς της εκλογές, τόσο και θα εντείνεται η προκλητική ρητορική του Τ. Ερντογάν φιλοτεχνώντας το προφίλ του ηγέτη πυο δε διστάζει να τα βάζει με «θεούς και δαίμονες» υπερασπιζόμενος το συμφέρον της Τουρκίας.