Τέλη κυκλοφορίας 2018: Παράταση μέχρι τις 2 Ιανουαρίου

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Παράταση μέχρι τις 2 Ιανουαρίου
Ενημερώθηκε: 29/12/17 - 07:49

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Ανοιχτό άφησε σε δηλώσεις της χτες η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στον Realfm, «αύριο Παρασκευή θα εξεταστεί εάν θα δοθεί παράταση στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας. Θα συζητήσουμε τελευταία στιγμή εάν χρειάζεται να δώσουμε παράταση. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής αποφασίσει».

Όμως οι τράπεζες ενημέρωναν τους πελάτες τους ήδη από χτες πως προβλέπεται παράταση τεσσάρων ημερών και πιο συγκεκριμένα μέχρι και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, πρώτη εργάσιμη μετά τις γιορτές.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Την ενημέρωση αυτή την έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες, όχι όμως στους πολίτες αλλά όχι όμως και στους πολίτες.

Οι τράπεζες γνώριζαν από το πρωί και έδιναν και σχετική πληροφόρηση στους πελάτες τους, ότι «μετά από ενημέρωση που υπήρξε από το υπουργείο Οικονομικών» η καταληκτική ημερομηνία καταβολής των τελών κυκλοφορίας του οικονομικού έτους  2018 παρατείνεται μέχρι την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Από το υπουργείο Οικονομικών εξηγούσαν εκ των υστέρων ότι δεν πρόκειται για «παράταση» αλλά για αυτόματη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας επειδή πέφτει σε αργία Κυριακής. Ωστόσο και προ ημερών που είχε ερωτηθεί σχετικά το υπουργείο Οικονομικών δεν έδινε την ίδια απάντηση, προφανώς για να πιεστούν οι υπόχρεοι να πληρώσουν το ταχύτερο τα τέλη μέχρι την Παρασκευή. 

Διευκρινίζεται πάντως ότι οι υπόλοιπες διορίες που λήγουν κανονικά σήμερα, όπως για πληρωμή δόσεων, ΕΝΦΙΑ κλπ δεν μεταφέρονται.

Όπως και να έχει, σήμερα το μεσημέρι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.