Τεταμένο το κλίμα στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Επιμένει στην πρότασή της η εισαγγελέας

Τεταμένο το κλίμα στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Επιμένει στην πρότασή της η εισαγγελέας
Ενημερώθηκε: 21/10/20 - 12:22

Με την κατ' επανάληψη παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γιάννη Λαγό συνεχίζεται σήμερα, από τις 11:00, η δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς η εισαγγελική πρόταση ζητά να του χορηγηθεί αναστολή.

Η συνεδρίαση σήμερα ξεκίνησε με συνέχεια τηςε σύγκρουσης Προέδρου - εισαγελέως και τη δεύτερη να επιμένει στις προτάσεις της και να επιτίθεται στην πολιτική αγωγή. 

Με την έναρξη της διαδικασίας τον λόγο πήρε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία χαρακτήρισε «έντονο το ύφος» με το οποίο της απευθύνθηκε χθες η πρόεδρος και επανέλαβε γιατί πρότεινε αναστολή έκτισης της ποινής όλων των χρυσαυγιτών, πλην του Ρουπακιά, μέχρι την εκδίακαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Επανέλαβε ότι έχουν γνωστή διαμονή, δεν είναι ύποπτοι φυγής, θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και άλλα.

«Επειδή αναφερθήκατε στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, που καταδικάστηκε σε ηλικία 22 ετών, η πράξη αφορά κατοχή εκρηκτικών πυροτεχνημάτων για την οποία του επιβλήθηκε ποινή έντεκα μηνών. Και όχι για έκρηξη όπως ανέφεραν σε ΜΜΕ συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες προς το πρόσωπό μου φράσεις», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Επιθετική και ως προς τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, η Οικονόμου υποστήριξε ότι: «Παραβιάζουν κάθε κανόνα δεοντολογίας οι συνήγοροι που κάνουν δηλώσεις, που επιβάλλουν μετριοπάθεια, καταθέτοντας συκοφαντικές εκφράσεις επειδή δεν τους αρέσουν οι τοποθετσήσεις της εισαγγελέως της έδρας»

Οικονόμου σχετικά με το βούλευμα του 2015:

Σχετικά με το βούλευμα για τον Λαγό, η εισαγγελέας υποστηρίξε ότι «το βούλευμα έκρινε ότι ο κατηγορούμενος έχει μόνιμη κατοικία, δεν έχει κάνει προπαρασκευ όρους. Όσον αφορά την παραβίαση του 2015, έλαβε χώρα διότι ο κατηρογούμενος είχε την πεποίθηση ότι δεν προέβαινε σε παραβίαση των όρων του»

Πρόσθεσε ότι «με τις ανωτέρω παραδοχές το δικαστικό συμβούλιο αντικατέστησε με περιοριστικούς όρους την προσωρινή κράτηση. Στην συνέχεια το βούλευμα υιοθέτησε την παραδοχή και του επέτρεψε να μεταβαίνει στις βρυξέλλες ως εκλεγέντος στο ευρωπαϊκό Κοινβούλιο. Είναι προφανές ότι κρίθηκε κυριαρχικώς ότι ο κατηγορύμενος δεν παραβίασε εκ προθέσεως τους όρους. Συνεπώς ποια παραπλάνηση επήλθε του δικαστηρίου σας από την εισαγγελέα της έδρας, όταν δύο φορές έκριναν ότι δεν υπήρξε εκ προθέσεως παραβίαση των όρων;»

Υπενθυμίζουμε ότι το βούλευμα 1184/2015 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αναφέρει ότι ο Γιάννης Λαγός παραβίασε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά το πέρας της προσωρινής του κράτησης. Μεταξύ άλλων το βούλευμα Εφετών αναφέρει ότι πρόκειται για «συνειδητή παράβαση των όρων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 • 12:22
  Κασιδιάρης: Ζητώ κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον συνεργάτη του Σαμαρά

  Με το που ανέβηκε το προεδρείο, ο πρώην βουλευτής μπήκε στη δικαστική αίθουσα και κάθισε αρκετά πιο πίσω από τους άλλους συγκατηγρούμενούς του που είναι παρόντες.

  Κατά την εκφώνηση του ονόματός του ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».

  «Ακόμα και σε αυτή τη φάση της διαδικασίας οφείλω να προσκομίσω ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Είναι ένα στοιχείο συγκλονιστικό που έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου.

  Στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν μετά τη δολοφονία (σ.σ. του Παύλου Φύσσα) εμφανίζεται επανειλημμένως αριθμός που ανήκει σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, στον Βαρτζόπουλο Δημήτριο της κυβέρνησης Σαμαρά».

  Όπως υποστήριξε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Δ. Βαρτζόπουλος φέρεται να βρισκόταν σε επικοινωνία με άτομο που βρισκόταν σε επικοινωνία με τον Γιώργο Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

  «Προκύπτει ότι ο εξ' απορρήτων του Σαμαρά βρίσκεται μέσα στις επικοινωνίες. Να έρθει και να εξηγήσει τι έλεγε το βράδυ της δολοφονίας και πριν από αυτό με τον άνθρωπο που μιλούσε με τον καθ' ομολογία δράστη της δολοφονίας. Το έγκλημα που μου προσάπτεται είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου και έχω δηλώσει αθώος για όλα», δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.