Μια εφιαλτική εμπειρία σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης περιγράφει μια 53χρονη γυναίκα, η οποία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα γεννητικά όργανα και τους γλουτούς κατά τη διάρκεια ειδικής εξέτασης.
Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του θεράποντος ιατρού αλλά και κατά παντός υπευθύνου, εγκαλώντας τους για βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια και έκθεση σε κίνδυνο. Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν η 53χρονη υποβλήθηκε στη διαδικασία προκειμένου να ληφθεί υλικό για βιοψία.
Όπως υποστηρίζει η ίδια, κατά τη διάρκεια της εξέτασης χρησιμοποιήθηκε υγρό οξύ. Η ποσότητα που τοποθετήθηκε ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να νιώσει ακαριαία οξύ πόνο και έντονο κάψιμο. «Σηκώθηκα ουρλιάζοντας, δεν μπορούσα καν να ανασάνω», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αν και το προσωπικό προσπάθησε να την καθησυχάσει κάνοντας αμέσως πλύσεις με φυσιολογικό ορό και βάζοντας καταπραϋντική κρέμα, η κατάσταση επιδεινώθηκε.
Η περιοχή πρήστηκε, κοκκίνισε έντονα και οι πόνοι έγιναν αβάσταχτοι. Αρχικά, οι γιατροί απέδωσαν την αντίδραση σε αλλεργικό σοκ και της χορήγησαν σχετική αγωγή, κρατώντας την για νοσηλεία τα επόμενα εικοσιτετράωρα στη γυναικολογική κλινική.
Η περιπέτειά της όμως δεν τελείωσε εκεί. Η 53χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή και στη συνέχεια απευθύνθηκε σε πλαστικό χειρουργό σε άλλο νοσοκομείο για την αποκατάσταση των τραυμάτων της.
Περιγράφοντας τους επόμενους μήνες, κάνει λόγο για μια εξαιρετικά επώδυνη περίοδο αποθεραπείας, κατά την οποία αδυνατούσε να κοιμηθεί, να καθίσει ή ακόμα και να ξαπλώσει, ενώ αναγκάστηκε να επιστρέψει πρόωρα στην εργασία της για λόγους επιβίωσης.