Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων σε περιοχές της πόλης λόγω των ισχυρών ανέμων

 
Πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν, χθες, λόγω των ανέμων εντάσεως 5-6 μποφόρ που επικρατούσαν στην πόλη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπήρξαν οκτώ πτώσεις δένδρων στα σημεία Μαρασλή 3, Τούρκικο Προξενείο, Επταπυργίου πριν από την είσοδο στα κάστρα, Ροτόντα (Εκκλησία Αγίου Γεωργίου), Πλαστήρα με Ν. Ζαρντινίδη, Πλούτωνος με Παπανδρέου, Βούλγαρη 31 και Μητροπόλεως 63.  Τα δένδρα που έπεσαν, παρά το γεγονός ότι δεν εμφάνιζαν κανένα εξωτερικό σύμπτωμα σαθρότητας,

Ενημερώθηκε: 20/01/23 - 15:29

Πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν, χθες, λόγω των ανέμων εντάσεως 5-6 μποφόρ που επικρατούσαν στην πόλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπήρξαν οκτώ πτώσεις δένδρων στα σημεία Μαρασλή 3, Τούρκικο Προξενείο, Επταπυργίου πριν από την είσοδο στα κάστρα, Ροτόντα (Εκκλησία Αγίου Γεωργίου), Πλαστήρα με Ν. Ζαρντινίδη, Πλούτωνος με Παπανδρέου, Βούλγαρη 31 και Μητροπόλεως 63.

Τα δένδρα που έπεσαν, παρά το γεγονός ότι δεν εμφάνιζαν κανένα εξωτερικό σύμπτωμα σαθρότητας, μετά την πτώση διαπιστώθηκε ότι παρουσίαζαν σαθρό ριζικό σύστημα. Όλα τα προαναφερόμενα δένδρα ήταν ακλάδευτα, ενώ από τις πτώσεις δεν προκλήθηκαν υλικές ζημίες.

Σε όλες τις περιπτώσεις επενέβη το συνεργείο επιφυλακής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Πρασίνου & Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σημαντική ήταν η συνεισφορά της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα φαινόμενα έχουν αποκλιμακωθεί, ενώ για το Σαββατοκύριακο προβλέπονται βροχοπτώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ