Τουρκία: Το τραγούδι που εξόργισε τους υποστηρικτές του Ερντογάν – «Θα φύγει όπως ήρθε»

 
Τουρκία: Το τραγούδι που εξόργισε τους υποστηρικτές του Ερντογάν – «Θα φύγει όπως ήρθε»

Ενημερώθηκε: 21/02/22 - 14:12

Την αντίδραση υποστηρικτών του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε το νέο τραγούδι του δημοφιλούς στην Τουρκία καλλιτέχνη Ταρκάν.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ταρκάν υποστηρίζει πως το τραγούδι έχει γραφτεί για τον κορωνοϊό, ωστόσο στην Τουρκία φιλοκυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για «τραγούδι – παραγγελία από το εξωτερικό για να ρίξουν τον Τούρκο πρόεδρο», το οποίο «μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον προεκλογικό αγώνα από τα αντίπαλα κόμματα του προέδρου».

Το τραγούδι έγινε πρωτοσέλιδο το Σαββατοκύριακο στον τουρκικό Τύπο, έχοντας ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων.

Οι στίχοι του τραγουδιού

Το τραγούδι του Ταρκάν αναφέρει: «Θα περάσει, θα περάσει κι αυτό. Θα δεις πως η ελπίδα έρχεται. Ωχ τι ωραία τότε θα χορεύουμε με την καρδιά μας πανηγυρικά. Εκείνες οι ημέρες είναι τόσο κοντά, θα φύγει όπως ήρθε! Όλα τελειώνουν κάποτε θα τελειώσει κι αυτό το βάσανο. Ωχ τι ωραία, τότε θα χορεύουμε με την καρδιά μας πανηγυρικά. Εκείνες οι ημέρες είναι τόσο κοντά. Το παράκανες, πραγματικά σε βαρεθήκαμε. Δεν σταμάτησες ούτε λεπτό. Φτάνει πια πνιγόμαστε. Πατερούλη, φύγε από τον σβέρκο μας. Κάναμε υπομονή, είπαμε πως κάτι καλό ίσως βγει, βγάλαμε και πολλά συμπεράσματα. Όμως φτάνει πια! Το καταλάβαμε. Πατερούλη, φύγε από τον σβέρκο μας! Θα περάσει, θα περάσει κι αυτό. Θα δεις πως η ελπίδα έρχεται. Ωχ τι ωραία τότε θα χορεύουμε με την καρδιά μας πανηγυρικά. Εκείνες οι ημέρες είναι τόσο κοντά, θα φύγει όπως ήρθε! Όλα τελειώνουν κάποτε θα τελειώσει κι αυτό το βάσανο. Ωχ τι ωραία, τότε θα χορεύουμε με την καρδιά μας πανηγυρικά…».

Πηγή: Καθημερινή