Τουρκική φρεγάτα «κόβει βόλτες» στις ακτές της Αττικής!!!

Τουρκική φρεγάτα «κόβει βόλτες» στις ακτές της Αττκής!!!
Ενημερώθηκε: 16/05/19 - 15:04

Mία από τις πλέον σύγχρονες φρεγάτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έφτασε μέχρι το Σούνιο, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, και κόβει βόλτες ανενόχλητη.

Πρόκειται για τη φρεγάτα  «Σαλίχ Ρέις» τύπου ΜΕΚΟ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται μεταξύ Τζιας και Σουνίου, μία ανάσα από τις ακτές της Αττικής. 

Στο κατόπι της τουρκικής φρεγάτας βρίσκεται ένα πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού το οποίο παρακολουθεί από πολύ κοντινή απόσταση τις κινήσεις της. 

Σύμφωνα με κύκλους του Πενταγώνου, η τουρκική φρεγάτα, μέχρι ώρας τουλάχιστον δεν επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά πραγματοποιώντας αβλαβή διέλευση, δεδομένου ότι η πορεία της, όπως και η ταχύτητά της είναι σταθερή και τα όπλα της δεσμευμένα. Να σημειώσουμε ότι η κινητικότητα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις τελευταίες ημέρες, λόγω και της άσκησης «Θαλασσόλυκος» η οποία από σήμερα μπαίνει και στην κύρια φάση της, οπότε και οι κύριες μονάδες του τουρκικού στόλου αναμένεται να βγουν μαζικά σε Αιγαίο και Ν.Α Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη άσκηση διεξάγεται με τη συμμετοχή 131 πλοίων και 57 αεροσκαφών.

ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΦΡΕΓΆΤΑ