Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» τη σελίδα του ΑΠΕ: «Θα σας ρίξουμε στη θάλασσα»

Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» τη σελίδα του ΑΠΕ: «Θα σας ρίξουμε στη θάλασσα»
Ενημερώθηκε: 01/05/18 - 10:01

Την κεντρική ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «χτύπησαν» στις 11:00 το βράδυ της Δευτέρας Τούρκοι χάκερς.

Στην αρχική σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου εμφανιζόταν ένα μήνυμα στην τουρκική γλώσσα, το οποίο, κάνοντας σαφή αναφορά στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν έχουν εκδοθεί στην Τουρκία απειλούσε ευθέως την Ελλάδα, καλώντας την «να μην ξεχνάει το παρελθόν της» και «να μην υποθάλπει τρομοκράτες».

«Ελλάδα ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε» ήταν στην ουσία το νόημα και το «μήνυμα» όσων έγραψαν οι Τούρκοι χάκερ στην αρχική σελίδα του ΑΠΕ.

Tο κείμενο που αν;aρτησαν οι Τούρκοι χάκερ κατέβηκε άμεσα από τους τεχνικούς του ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι οποίοι τις τελευταίες δύο ημέρες είχαν ενδείξεις για πιθανό «χακάρισμα» και βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Διευθυντής ΑΠΕ: Συνεχείς το τελευταίο διάστημα οι κυβερνοεπιθέσεις των Τούρκων

 Για το «χτύπημα» των Τούρκων χάκερς στην κεντρική σελίδα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων το βράδυ της Δευτέρας, μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλλος.

Κάνοντας λόγο στο ΣΚΑΪ για συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις από τους Τούρκους χάκερ, ο Μιχάλης Ψύλλος ανέφερε πως το απειλητικό μήνυμα τους με φράσεις όπως «θα σας ρίξουμε στη θάλασσα» διήρκησε 4 λεπτά.

Κατά την εκτίμησή του «τέτοιες επιθέσεις θα γίνονται ολοένα και πιο συχνές όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές (στην Τουρκία)».

Επίσης, ο ίδιος ανακοίνωσε δε πως η επίθεση των Τούρκων χάκερ θα γίνει γνωστή «στα διεθνή φόρα και τις επαγγελματικές ενώσεις στις οποίες ανήκουμε».