"Βόμβα" από τον Άρειο Πάγο: Νέα έρευνα για Γεωργίου - ΕΛΣΤΑΤ

Νέα βόμβα από τον Άρειο Πάγο: Προκαταρκτική εξέταση για τα δημοσιεύματα της «Δημοκρατίας» περί Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ
Ενημερώθηκε: 01/09/16 - 16:23

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, με αφορμή δημοσιεύματα.

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τα οποία αναφέρονται σε παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, η κ. Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα δημοσιεύματα, τα οποία διαβιβάστηκαν, ήδη, στον κ. Ζαγοραίο, έχουν ημερομηνία 29 και 31 Αυγούστου 2016. Το πρώτο φέρει τον τίτλο «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» και το δεύτερο «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες».

Στο δημοσίευμα της 29ης Αυγούστου αναφέρονται οι εντολές του ΔΝΤ και της Eurostat, προς την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος «γρήγορα και με εχεμύθεια.

Στο ρεπορτάζ της Τετάρτης 31 Αυγούστου η εφημερίδα Δημοκρατία έριξε φως στο θρίλερ με τα απόρρητα mails της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat,με τα οποία συνεργάτες του προέδρου της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Γερμανού Ραντεμάχερ έδιναν απευθείας εντολές στον πρόεδρο της Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου, για τις μεθόδους που θα χρησιμοποιούσε για να αλλοιώσει το έλλειμμα. 

Με την παραγγελία της προς τον κ. Ζαγοραίο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση του ελλείμματος πρόσφατα είχε αναιρεθεί η απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009.

Πλέον, τον τελικό λόγο για την υπόθεση Γεωργίου έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο θα επανεξετάσει την υπόθεση.

Το thepressroom.gr έχει αναδείξει το θέμα εδώ και αρκετές ημέρες τόσο σε ότι αφορά την αναίρεσης της απαλλαγής του Ανδρέα Γεωργίου, όσο και και τα στοιχεία "φωτιά" που έφερε στο φως η εφημερίδα "Δημοκρατία" με διαδιχικά άκρως αποκαλυπτικά δημοσιεύματα.  

Διαβάστε επίσης: 

Έτσι έδρασε η "μαφία του ελλείμματος"

Κατά της Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ Δικαστές και Εισαγγελείς

«Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά»

Τζίφος ο "μπαμπούλας"- Η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ δεν απειλεί την διαπραγμάτευση

Προκλητική δήλωση Κύρτσου για Γεωργίου και Δικαιοσύνη

Νέα στήριξη της Κομισιόν στον Γεωργίου: "Υπεράνω κάθε αμφιβολίας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ"

Νέα προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης Γεωργίου

Γιατί τέτοια πρεμούρα από την Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ;

Ν. Βούτση: «Ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας» η επιστολή Κομισιόν για τον Γεωργίου