Υπ. Μεταφορών - ΕΛΠΕ: Κοινή δράση για τη συγκοινωνιακή ανάταξη της Δυτικής Αττικής

Υπ. Μεταφορών - ΕΛΠΕ: Κοινή δράση για τη συγκοινωνιακή ανάταξη της Δυτικής Αττικής
Υπ. Μεταφορών - ΕΛΠΕ: Κοινή δράση για τη συγκοινωνιακή ανάταξη της Δυτικής Αττικής
Ενημερώθηκε: 24/01/18 - 23:42

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α. Ε., Γρηγόρης Στεργιούλης, ανακοίνωσαν τη δωρεά από τα ΕΛΠΕ 300 τόνων ασφαλτικού υλικού προς το Υπουργείο για την ανακατασκευή δρόμων στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δ. Αττικής.

Η συνεργασία των δυο πλευρών θέτει σε τροχιά επανάχρησης και λειτουργίας τη σιδηροδρομική γραμμή ΣΚΑ-Ελευσίνας. Ο κος Σπίρτζης και ο κος Στεργιούλης, μετά το τέλος της προγραμματισμένης συνάντησης στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανακοίνωσαν δύο σημαντικές δράσεις που αφορούν την ανάταξη των Υποδομών και των Μεταφορών, στη Δυτική Αττική. Δράσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων θα συμβάλλουν καθοριστικά στην οδική ανακατασκευή της ευρύτερης περιοχής, μέρος της οποίας επλήγη σοβαρότατα από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα, του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε κ. Ευστάθιου Τσοτσορού και κ. Γρηγόρη Στεργιούλη ανακοίνωσε τη δωρεά της Εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. 300 τόνων ασφαλτικών υλικών προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που θα αξιοποιηθεί, για να πραγματοποιηθούν έργα οδοποιίας στις περιοχές της Δ. Αττικής και τις πλημμυροπαθείς περιοχές το δίκτυο των οποίων καταστράφηκε από την πρόσφατη θεομηνία.

Επίσης, γνωστοποιήθηκε από τα δύο μέρη και η συνεργασία για την αναβάθμιση και επανάχρηση της Σιδηροδρομικής Γραμμής ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αθηνών)- Ελευσίνα, ένα συγκοινωνιακό έργο μεγάλης σπουδαιότητας για τη Δυτική Αττική, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των επιβατικών μεταφορών και θα ενώσει το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με την αστική –βιομηχανική περιοχή του Θριασίου πεδίου.

Για τη συνεργασία των δύο πλευρών, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα Ελληνικά Πετρέλαια, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, γιατί στο αίτημα που είχαμε για να συνδράμουν στην οδοποιία και στα έργα που πρέπει να γίνουν στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Δυτικής Αττικής και γενικότερα σε πλημμυροπαθείς περιοχές, ανταποκρίθηκαν. Δίνουν 300 τόνους ασφαλτικών δωρεάν, για να τα αξιοποιήσει το Υπουργείο και οι Δήμοι, προκειμένου να γίνει το οδικό δίκτυο που έχει καταστραφεί ή που χρειάζεται ανακατασκευή. Αυτό είναι μία σημαντική βοήθεια και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω. Δείχνει, και τον κοινωνικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ελληνικές εταιρείες».

Διαβάστε αναλυτικά εδώ όλα όσα είπαν.